Premijera.jpgU srijedu, 19. studenog 2014. godine u Astronomskom centru Rijeka u 19 sati održana je svečana premijera novog filma u planetariju – Povratak na Mjesec: zauvijek.

Premijeri su prisustvovali v.d. pročelnik za sport i tehničku kulturu Grada Rijeka Igor Načinović, članovi Teama Stellar Lana Grubišić PR manager, Uroš Todorović Miksaj inženjer za komunikacije, Vilko Klein viši tehnički inženjer, Marin Tomičić community manager, Olja Dešić i članovi Studija Maraton, predsjednik Akademskog astronomskog društva Dinko Brautović te direktor Rijeka sporta Zlatan Hreljac.

U petak, 14. studenog 2014. godine, u Dvorani mladosti održan je Tulum. U prepunoj dvorani, publika je uživala u nastupima grupa S.A.R.S. Brkovi i Dječaci, a svirka je trajala preko 3 sata.Tulum_DM.jpg

Predstavljamo program Astronomskog centra Rijeka za mjesec studeni 2014. godine u kojem donosimo novost – prikazivanje filma Povratak na Mjesec: zauvijek i to u drugom dBack to the Moon.jpgijelu mjeseca.

U organizaciji ronilačkog centra Marco Polo, 19. listopada 2014. godine na plaži Ploče se održalo međunarodno natjecanje u podvodnoj fotografiji.

Sudjelovalo je oko 50 natjecatelja iz različitih zemalja, ali i niz renomiranih podvodnih fotografa iz Italije, Slovenije i Hrvatske.Natjecanje_Ploče1.jpg

Glazbeno-scenski event Yamato bubnjara koji se trebao održati u Centru Zamet na dan 21. listopada 2014. godine, neće se održati zbog odustajanja organizator od cjelokupne hrvatske turneje zbog premalog interesa publike.

Astronomski centar Rijeka, Rijeka sport d.o.o., po prvi put se uključio u obilježavanje Tjedna geoznanosti (Earth Science Week) koji ima za cilj uključiti učenike u otkrivanje geoznanosti, podsjetiti javnost da je geoznanost svuda oko nas te motivirati geoznanstvenike da podijele svoje znanje o Zemlji.

Manifestacija će se obilježavati od utorka, 14. listopada, do subote, 18. listopada 2014. godine izvanrednom projekcijom filma Carstvo svjetlosti earth-science.jpgu digitalnom planetariju Astronomskog centra Rijeka s početkom u 17 sati.

Sajam.jpgU okviru Tjedna cjeloživotnog učenja, u Tower centru Rijeka se u petak, 3. listopada 2014. godine, održao Sajam cjeloživotnog učenja.
Od 13 do 18 sati svi sudionici mogli su predstaviti svoje edukativne programe, a Rijeka sport d.o.o. predstavio je programe koje nude Astronomski centar Rijeka te Bazeni Kantrida.
U srijedu, 1. listopada 2014. godine, Centar Zamet su obišli studenti arhitekture iz francuskog grada Clermont-Ferranda, dok su u petak, 3. listopada više o Centru doznali profesori fakulteta arhitekture iz Osijeka i Zagreba.Clermont-Ferrand1.jpg
WSW.jpgAstronomski centar Rijeka četvrtu godinu za redom se pridružuje organizaciji Svjetskog tjedna Svemira; međunarodnoj manifestaciji koja je ove godine posvećena satelitskoj navigaciji pod nazivom "Satelitska navigacija u službi čovječanstva“.
Svj_tj_dj.jpgAstronomski centar Rijeka i Bazeni Kantrida povodom Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djeteta pripremili su poseban program za Dječji tjedan.
Utrka_do_zemlje2.jpgPredstavljamo program u Astronomskom centru Rijeka u periodu od 30. rujna do 31. listopada 2014. godine.
Tulum_DM.jpgU Dvorani mladosti će se u petak, 14. studenog 2014. godine, održati koncert na kojem će nastupiti S.A.R.S., Brkovi i Dječaci.
Obilazak_BK.jpgGeneralni talijanski konzul Renato Cianfarani i ataše Irene Sanna obišli su objekte Rijeka sporta. Osim kompleksa bazena na Kantridi, razgledali su i Centar Zamet te Atletsku dvoranu Kantrida.

International_Property_Awards_LOGO.jpgRijeka sport d.o.o., kao tvrtka koja upravlja Astronomskim centrom Rijeka, dobitnik je priznanja International Property Awards 2014 u kategoriji objekata od javnog interesa (Public Services Development) za područje Europe za Astronomski centar Rijeka.

Ploča4.jpgNa trgu Centra Zamet koji nosi ime riječkih olimpijaca, danas 9 . rujna 2014. godine, održano je svečano otkrivanje ploče s imenima riječkih olimpijaca i paraolimpijaca, osvajača odličja.
HPO_CZ.jpgU petak, 5. rujna 2014. godine na Stadionu Kantrida održala se Humanitarna nogometna utakmica povodom 50. obljetnice Hrvatskog paraolimpijskog odbora kojoj je prethodila svečana akademija na Centru Zamet.

Astronomski centar Rijeka drugu godinu za redom ugostio je književni festival  LitLink festival. Organizator festivala je Hrvatsko društvo pisaca, a čitanje se u Astronomskom centru Rijeka održalo 29. kolovoza 2014. godine od 19,30 do 22,30 sati. Na festivalu su sudjelovali pisci, urednici, izdavači i kritičari iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade te pisci iz Hrvatske.

Osim u Rijeci, čitanja su se održala u Puli i u Zagrebu.LitLink3.jpg

Gradsko vijeće Grada Rijeke je 12. lipnja 2014. godine donijelo odluku o osnivanju prava građenja na 50 godina na nekretninama u vlasništvu Grada Rijeke radi rekonstrukcije nogometnog stadiona Kantrida te izgradnje i uređenja nogometnih igrališta na Rujevici. Predugovor je potpisao 12. srpnja 2014. godine gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i direktor tvrtke Stadion Kantrida d.o.o. Dean Šćulac. Nakon potpisa ugovora, stvoreni su uvjeti za početak izgradnje novog stadiona na Kantridi i nogometnih terena na Rujevici.
Na travnjaku glavnog terena Stadiona Kantrida u tijeku su radovi redovnog održavanja kako bi se prirodni travnjak pripremio za predstojeće utakmice kupova i nacionalnog prvenstva koje će se na ovom terenu odigravati. busen4.jpg
Rijeka_sport_d.o.o. za web.jpgProjekt "Najbolje u Hrvatskoj - izabrali građani" već četvrtu godinu zaredom daje preporuke građana Hrvatske što je najbolje u svakoj pojedinoj županiji, što pokazati i čime se pohvaliti turistima koji upravo stižu s drugog kraja zemlje ili svijeta.

dm reklama.jpg

Reklamni spot dm.

Kompleks Bazeni Kantrida, točnije Bazen za skokove u vodu, bio je dio kulise tijekom snimanja televizijskog spota u popularnoj reklamnoj kampanji dm – a (Drogerie Markt). Spot se emitira u Austriji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Sloveniji, Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

Prije pet godina, točno na današnji dan, Grad Rijeka i Rijeka sport otvorili su Astronomski centar Rijeka.

Od tada se Rijeka sport trudi obogatiti zabavni, edukativni, turistički i kulturni sadržaj Rijeke, županije i Hrvatske putem redovnih i vanrednih programa za djecu, odrasle, turiste.

Ako i dalje sanjate o daaaalekim putovanjima, vaša polazna postaja je Astronomski centar Rijeka. Hvala vam od srca na povjerenju, potpori i posjeti!Otvaranje Astronomskog centra 3.jpg

 
Tražilica - Google prilagođeno pretraživanje
Iznajmite teren za sportsku rekreaciju
Organizirajte svoj događaj u objektima Rijeka sporta
Termini za građane
Raspored programa u Astronomskom centru Rijeka
Slobodni termini u Atletskoj dvorani Kantrida
www.planetarij.com
Tjedan tamnog neba u Astronomskom centru Rijeka