Ovogodišnji kandidat za Porina, Massimo Savić, nastupit će 18. svibnja 2014. godine u Centru Zamet. Ovo će biti najveći Massimov riječki dvoranski koncert. Najava koncerta stiže u trenutku sjajnih vijesti za Massima: prednjači po broju nominacija za diskografsku nagradu Porin, čak desete, od čega šest za pjesmu "Suze nam stale na put". 
Ulaznice potražite on-line putem sustava www.eventim.hr te na svim prodajnim mjestima Eventima. Povoljnije ulaznice za parter u prodaji će biti do 1. svibnja 2014. godine.

Centar Zamet ugostit će Mystic show - inovativan i jedinstven scensko-zabavni event koji je još neviđen na ovim prostorima, a publici će predstaviti zanimljiv svijet magije i iluzije.

Izvedba četiri istaknuta mađioničara i iluzionistana velikoj sceni s atraktivnom produkcijom bit će tako posebnost za svakog posjetitelja s obzirom da će svaki sa svojim iluzijama te jedinstvenim pristupom magiji i iluziji učiniti sve da se njihova čarolija pamti još dugo.

Centar Zamet, 27. travnja 2014. godine domaćin je dječjeg glazbeno - scenskog spektakla DAJ PET!.
Program za djecu i roditelje predvode omiljena pjevačka zvijezda Jacques Houdek i svjetski poznati mađioničar Jozo Bozo. Za ples su zaduženi rocker Sejo  iz Zabranjenog pušenja i bend Četvorica mladih Ante Gele.
Anja Alavanja Romac i Luka Bulić vodit će vas kroz četiri sata vrhunske obiteljske zabave.

ASTRO.jpgPredstavljamo Vam još jednom izvanredni program tijekom Proljetnih praznika koji će se odvijati u Astronomskom centru Rijeka u periodu od 15. do 19. travnja 2014. godine:

interaktivna prezentacija u digitalnom planetariju pod nazivom „Susret s astronomijom“. Program započinje u 17 sati.

 

festival-znanosti.jpgRijeka sport sa svojim objektom Astronomskim centrom Rijeka i ove godine sudjeluje u Festivalu znanosti. Osim programa Rijeka sporta u Centru će se održavati i izložbe i predavanja u organizaciji Akademskog-astronomskog društva Rijeka.
U sklopu projekta "Rijeka – zdravi grad" u Dvorani mladosti održane su šeste po redu Riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju – iGRE!, na kojima je nastupilo 90 natjecatelja od sedme do dvadeset i prve godine iz Rijeke i Zagreba.
Igre je službeno otvorio riječki gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, poželjevši svima dobru zabavu i sportsko natjecanje u kojem su svi, bez obzira na kojem se mjestu nađu, pobjednici. Sudionike je pozdravio i predstavnik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, poručivši natjecateljima kako su oni budućnost paraolimpijskog sporta u Hrvatskoj.

U četvrtak, 3. travnja 2014. godine, u sklopu posjeta članova studijske grupe iz Srbije i Kosova, koji su u sklopu projekta Lokalno umrežavanje za održivi razvoj (LNSD) boravili u Rijeci od 2. do 4. travnja, posjetili su i Bazene Kantrida.

U sklopu posjeta Rijeci studijskoj grupi prezentiran je kompleks Bazena Kantrida s kogeneracijskom energanom kojeg su predstavili direktor Rijeka sporta, Zlatan Hreljac, te Damir Neznanović iz Odjela za energetsku ekonomiju te Tarifni sustavi i tržište plinom tvrtke Energo d.o.o.

Prije pet godina, točno na današnji dan, Grad Rijeka i Rijeka sport otvorili su Astronomski centar Rijeka.

Od tada se Rijeka sport trudi obogatiti zabavni, edukativni, turistički i kulturni sadržaj Rijeke, županije i Hrvatske putem redovnih i vanrednih programa za djecu, odrasle, turiste.

Ako i dalje sanjate o daaaalekim putovanjima, vaša polazna postaja je Astronomski centar Rijeka. Hvala vam od srca na povjerenju, potpori i posjeti!Otvaranje Astronomskog centra 3.jpg

Planetarij3.jpgPredstavljamo program za travanj 2014. godine (period od 1. travnja do 3. svibnja).
Gašenjem svjetala Astronomski centar Rijeka se i ove godine pridružio akciji koju organizira WWF - World Wide Fund for Nature (Svjetski fond za prirodu), uz podršku Hrvatskog povjerenstva za UNESCO. Sat za Zemlju_rasvjeta.jpg
Svjetski poznati irski plesači »Lord Of The Dance« u sklopu nove europske turneje tijekom koje će posjetiti 22 destinacije starog kontinenta, održali su nastup 23. ožujka u prepunom Centru Zamet. Ovim nastupom završio je hrvatski dio njihove turneje za vrijeme koje su nastupiti i u varaždinskoj Areni te zagrebačkoj Ciboni.LoD_Centar Zamet.jpg

Planetarij za najmlađe.jpgAstronomski centar Rijeka donosi i ove godine pripremio je prigodni program za Međunarodni dan planetarija koji se održao u subotu, 15. ožujka 2014. godine.

Ulaz u planetarij na taj dan bio je prigodnih 10 kuna za filmove i interaktivne prezentacije, a program u jedinom digitalnom planetariju u RH i šire podijeljen je na jutarnji i večernji. Jutarnji dio programa bio je namjenjen za djecu i odrasle, dok je večernji programu bio prilagođe za studente i odrasle osobe.

studenti.jpgU petak, 14. ožujka 2014. godine, Bazene Kantrida i Stadion Kantrida posjetilo je 130 studenata i 10 profesora s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Ovaj stručni obilazak koji će voditi djelatnici Rijeka sporta koji upravljaju objektima već se drugu godinu zaredom organizira u sklopu semestralne teme Radionice arhitektonskog projektiranja 2 Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu - dvoransko plivalište na Sušaku. Student su podijeljeni u 5 grupa radi lakšeg obilaska kompleksa koji su prvo obišli Bazena Kantride potom Stadion Kantridu.

Otvaranje NI Belvedera.jpgDanas, 13. travnja 2014. godine gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel,  v.d. pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Igor Načinović i direktor Rijeka sporta Zlatan Hreljac  obišli su nogometno igralište Sportsko-rekreacijskog centra Belveder te medijima predstavili tijek izmjene umjetnog travnjaka. Gradonačelnik  Vojko Obersnel osvrnuo se na korisnike koji svoje programe provode na SRC Beleveder, dok je direktor Rijeka sporta Zlatan Hreljac uputio medije u tijek sanacije i izmijene travnjaka.
Balon.jpgNakon što je za vrijeme orkanske bure, 11. studenog prošle godine, srušen i znatno oštećen presostatski balon koji je natkrivao Olimpijski bazen 2 (otvoreno plivalište), kupljen je i postavljen novi presostatski balon, pa je od ovog tjedna Olimpijski bazen 2 ponovno u funkciji. Vrijednost radova je 749.333,57 kuna.
Bazene Kantrida obišli su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel,  v.d. pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Igor Načinović i direktor Rijeka sporta Zlatan Hreljac te medijima predstavili tijek dobave i montaže novog presostatskog balona.
 
Obavještavamo Vas da će plivališta Bazena Kantrida od srijede, 12. ožujka 2014. godine, raditi prema redovnom rasporedu korištenja, koji je bio izmjenjen zbog pada presostatskog balona nad Olimpijskim bazenom 2 (otvoreno plivalište) uslijed nevremena uzrokovanog orkanskom burom.
Povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, Centra Zamet ugostio je koncert Nene Belana & Fiumens Mediteran Orchestra.
Neno Belan & Fiumens Mediteran Orchestra prošireni su Fiumensi što je ovom nastupu dalo posebnost budući da je riječ o orkestru koji čine karakteristični mediteranski instrumenti kao što su mandolina, udaraljke i violina.
Posjetitelji su također uživali u izvedbama Belanovih hitova od strane klape koja je zabavljala posjetitelje na trgu Centra Zamet. I ovaj koncert je tradicionalni poklon gradskog ogranka SDP-a svim pripadnicama ljepšeg spola.
Neno Belan2.jpg
Lord of the dance.jpgCentar Zamet bit će domaćin dva glazbeno-scenska događaja i to koncertu Nene Belana & Fiumenas koji će se održati 8. ožujka 2014. godine povodom Međunarodnog dana žena te nastupu plesne skupnine Lord of the Dance koji će se održati 23. ožujka 2014. godine.
Otvaranje Astronomskog centra 3.jpgProgram za veljaču u periodu od 4.  do 29. ožujka 2014. godine.

Kako bi što više približili plivališta Bazena Kantrida svim korisnicima, koristimo i ovim putem priliku informirati vas da će se plivališta Bazen 25m i Dječji bazen od ove nedjelje, 2. ožujka 2014. godine koristiti prema vikend rasporedima. Navedena plivališta građani će moći koristiti svakog vikenda prema drugačijem rasporedu, što u konačnici predstavlja veću mogućnost korištenja ovih plivališta za građanstvo.

Strelicarski turnir 2014. 1.jpgStreličarski klub Rijeka i ovu godinu tradicionalno je u Atletskoj dvorani Kantrida organizirao kostimirani turnir „Robin Hood“ na koji se rado odazivaju streličari iz cijele Hrvatske, ali i iz Slovenije i Italije. Kostimi su obvezan dress code te ne predstavljaju nikakav problem natjecateljima kojih je ove godine bilo 120. Kako je već u sportskim događanjima Riječkog karnevala običaj, nagrađen je i najbolji natjecatelj u sportskom dijelu, ali i najbolja maska.

Izlozba-pasa-na-Trsatu-Foto-Marko-GRACIN.jpg.jpgOvaj vikend, 15. i 16. veljače 2014. godine, Dvoranom mladosti prošetalo je oko dvije tisuće pasa u sklopu 6. Međunarodne izložbe pasa CACIB Rijeka u organizaciji Sportskog kinološkog kluba Rijeka, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, Hrvatskog kinološkog saveza te Svjetske kinološke federacije.


 

Azilu s ljubavlju.jpgDrugu godinu za redom na Valentinovo, 14. veljače, Društvo Crvenog križa - Spasilački klub "Poseidon"zajedno s Azilom za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka" organizira akciju za nezbrinute životinje u Azilu. Akcija se provodi 13. i 14. veljače 2014. godine na više lokacija, a jedna je od njih su i Bazeni Kantrida. Štand na kojem volonteri primaju donacije za Azil nalazi se u ulaznom holu, a radosni volonteri pozivaju sve korisnike Bazena Kantrida da se pridruže akciji.

Izrazito velike količine oborina koje već danima padaju u Rijeci i okolici uzrok su odgađanju službenih utakmice koje su se trebale održati na Stadionu Kantrida.
Djelatnici Rijeka sporta zaduženi za održavanje prirodnog travnjaka cijelo ovo vrijeme u kontinuitetu rade na ispunjavanju velikih količina podzemnih i oborinskih voda kako bi se spriječilo veće oštećenje prirodnog travnjaka i omogućilo što brže saniranje nastale štete.
SK_poplava.jpg
PLanetarij Romantika.jpgAstronomski centar Rijeka donosi prigodni program koji će se održati u petak, 14. veljače 2014. godine, u digitalnom planetariju i to s početkom u 18.30, 19.30 te 20,30 sati.
Program pod nazivom Romantika ispod zvijezda pripremljen je povodom Dana zaljubljenih, Sv. Valentina.

Melita x.jpgIzložba nazvana ”Sto-lica kravata“ otvorena je u Noći muzeja 2014. godine, 31. siječnja 2014. godine i  poput crvenog tepiha, velika kravata odmotana s balkona preko ušla je u Villu Angiolinu, Muzej turizma, pa niz stepenice prema parku, i najveći je izložak izložbe. Kravata je idejni izazov kojem je autorica pristupila sa stvaralačkom radoznalošću, a izložba autorice Yasne Skorup Krneta pokušava predstaviti drugačiji pogled na taj klasični predmet hrvatske i svjetske baštine, pri čemu je kravata predstavljena kao stolica, neboder, fotografski portret ili pak rukom rađeni suvenir.

logo_novi.jpgAstronomski centar Rijeka pripremio je prigodni program povodom manifestacije „Noć muzeja 2014.
Program u Centru bit će organiziran od strane Rijeka sporta, tvrtke koja upravlja Astronomskim centrom Rijeka, Akademsko-astronomskog društva Rijeka te Caffe bara Galileo.
ACR_snimanje.jpgNa panoramskoj terasi Astronomskog centra Rijeka snimljen je video spot Darka Jurkovića Charlia kojeg možete pogledati na Youtube kanalu: http://www.youtube.com/watch?v=eAVNX7uR4jM. Video uradak potpisuje Martino Šesnić.
Parni valjak_1.jpgU četvrtak, 26. prosinca 2013. godine, Centrom Zamet su odjekivali najveći hitovi najdugovječnije domaće rock skupine, Parnog valjka. Po uzoru na, pred 18 godina, već održan unplugged koncert u Zagrebu, članovi su se odlučili za Centar Zamet kao savršeno mjesto za održavanje istog takvog koncerta.
Od prve minute bend je svojom svirkom bez struje dignuo na noge posjetitelje dvorane, a ista atmosfera se protezala i tijekom koncerta. Skupina, koja je samo za ovu priliku povećala broj članova za još nekoliko instrumentalno-vokalnih glazbenika, nizala je svoje najveće hitove, a ujedno i predstavila neke nove.
U Gradskoj vijećnici se 16. prosinca 2013. godine održao nesvakidašnji događaj, a posebice jedinstven za sve ljubitelje nogometa. Povodom sto godina postojanja Stadiona Kantrida, izdana je monografija njemu u čast. Monografiju naziva „100 godina Stadiona Kantrida"Promocija knjige_SK.jpg napisali su Marinko Lazzarich, Ivo Paškvan, Goran Slavić, Julija Lozzi Barković, Zlatko Moranjko, Feruccio Burburan i Edi Prodan.
Dobitnici nagrade.jpgSvečanost je započela u 12 sati pjesmom Lijepa naša Hrvatska, a pozdravne riječi uputili su gradonačelnik Grada Rijeke, Vojko Obersnel te direktor TZ grada Rijeke, Petar Škarpa.
U kategoriji „Tajni kupac“, priznanje za kontinuirani doprinos kvaliteti turizma i promocije Rijeke dobio je i Astronomski centar Rijeka, objekt kojim upravlja Rijeka sport. Priznanje je od strane direktora TZ grada Rijeke primio direktor Rijeka sporta, Zlatan Hreljac.
 
Tražilica - Google prilagođeno pretraživanje
Iznajmite teren za sportsku rekreaciju
Organizirajte svoj događaj u objektima Rijeka sporta
Termini za građane
Raspored programa u Astronomskom centru Rijeka
Slobodni termini u Atletskoj dvorani Kantrida
www.planetarij.com
Tjedan tamnog neba u Astronomskom centru Rijeka