Obavještavamo Vas da će Dječji bazen u nedjelju, 21. rujna 2014. godine, raditi u skraćenom vremenu.Olimpijski bazen 2.jpg

Yamato, svjetski poznati bubnjari, nastupit će u Centru Zamet 21. listopada 2014. godine. Osim u Rijeci, Yamato će održati nastup i u Zagrebu.

Ulaznice za njihove nastupe u oba grada u prodaji su od 16. rujna na svim ovlaštenim prodajnim mjestima u sustavima "Eventima" i "Tiska".

U Dvorani mladosti će se u petak, 14. studenog 2014. godine, održati koncert na kojem će nastupiti S.A.R.S., Brkovi i Dječaci.
Obilazak_BK.jpgGeneralni talijanski konzul Renato Cianfarani i ataše Irene Sanna obišli su objekte Rijeka sporta. Osim kompleksa bazena na Kantridi, razgledali su i Centar Zamet te Atletsku dvoranu Kantrida.

International_Property_Awards_LOGO.jpgRijeka sport d.o.o., kao tvrtka koja upravlja Astronomskim centrom Rijeka, dobitnik je priznanja International Property Awards 2014 u kategoriji objekata od javnog interesa (Public Service Architecture) za područje Europe za Astronomski centar Rijeka.

Ploča4.jpgNa trgu Centra Zamet koji nosi ime riječkih olimpijaca, danas 9 . rujna 2014. godine, održano je svečano otkrivanje ploče s imenima riječkih olimpijaca i paraolimpijaca, osvajača odličja.
HPO_CZ.jpgU petak, 5. rujna 2014. godine na Stadionu Kantrida održala se Humanitarna nogometna utakmica povodom 50. obljetnice Hrvatskog paraolimpijskog odbora kojoj je prethodila svečana akademija na Centru Zamet.
PredKaluoka hina_poster s nastpisom.jpgstavljamo program Astronomskog centra Rijeka u razdoblju od 2. do 27. rujna 2014. godine.

Astronomski centar Rijeka drugu godinu za redom ugostio je književni festival  LitLink festival. Organizator festivala je Hrvatsko društvo pisaca, a čitanje se u Astronomskom centru Rijeka održalo 29. kolovoza 2014. godine od 19,30 do 22,30 sati. Na festivalu su sudjelovali pisci, urednici, izdavači i kritičari iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade te pisci iz Hrvatske.

Osim u Rijeci, čitanja su se održala u Puli i u Zagrebu.LitLink3.jpg

Briljantin.jpgKlub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris na kraju još jedne uspješne sezone izveo je završnu priredbu pod nazivom ‚‚Briljantin na Kantridi”. Mjuzikl na vodi, treći je po redu u režiji sirena s Kantride, a održao se 19. i 20. srpnja pred mnogobrojnom publikom na Bazenima Kantrida.
Gradsko vijeće Grada Rijeke je 12. lipnja 2014. godine donijelo odluku o osnivanju prava građenja na 50 godina na nekretninama u vlasništvu Grada Rijeke radi rekonstrukcije nogometnog stadiona Kantrida te izgradnje i uređenja nogometnih igrališta na Rujevici. Predugovor je potpisao 12. srpnja 2014. godine gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i direktor tvrtke Stadion Kantrida d.o.o. Dean Šćulac. Nakon potpisa ugovora, stvoreni su uvjeti za početak izgradnje novog stadiona na Kantridi i nogometnih terena na Rujevici.
plakat_Briljantin.jpgKlub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris na završetku sezone priprema završnu priredbu pod nazivom ‚‚Briljantin na Kantridi”. Mjuzikl na vodi, treći po redu u režiji sirena s Kantride, održat će se na temu mjuzikla Briljantin, a mjesto i vrijeme radnje su Bazeni Kantrida 19. i 20. srpnja s početkom u 21 sat.
Na travnjaku glavnog terena Stadiona Kantrida u tijeku su radovi redovnog održavanja kako bi se prirodni travnjak pripremio za predstojeće utakmice kupova i nacionalnog prvenstva koje će se na ovom terenu odigravati. busen4.jpg
Obavještavamo Vas da će i ove godine od utorka, 1. srpnja 2014. godine, započeti ljetni režim rasporeda korištenja plivališta Bazena Kantrida koji će biti na snazi sve do 31. kolovoza 2014. godine.otvoreni bazen svibanj 2011 1.jpg
Djelomicna pomrčina Sunca 2.jpgAstronomski centar Rijeka tijekom srpnja i kolovoza ima bogat program za domaće i strane posjetitelje.
Rijeka_sport_d.o.o. za web.jpgProjekt "Najbolje u Hrvatskoj - izabrali građani" već četvrtu godinu zaredom daje preporuke građana Hrvatske što je najbolje u svakoj pojedinoj županiji, što pokazati i čime se pohvaliti turistima koji upravo stižu s drugog kraja zemlje ili svijeta.
PLanetarij Romantika.jpgI za ovu turističku sezonu Rijeka sport d.o.o., koji upravlja Astronomskim centrom Rijeka, pripremio je program za strane turiste u periodu od 11. lipnja do 10. rujna 2014. godine.
Jadran galenski_Bazeni Kantrida.jpgPovodom petnaestog rođendana Aqua Marisa i izlaska 100.000.000 primjerka ovog proizvoda u petak, 30. svibnja, na Bazenima Kantrida plivačice Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje AquaMaris izvele su spektakl na vodi – mjuzikl Chicago, uz glazbenu pratnju Maraton banda, Dine Antolića, Ane Horvat i Marine Mrazovac. Cjelokupan prihod od prodaje ulaznica uvećan za JGL-ovu donaciju i bit će uručen Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Fortica.jpgCentar za rehabilitaciju Fortica dana 29. svibnja 2014. godine, na Svjetski dan sporta, u Dvorani mladosti organizirao je po četvrti puta državni susret MATP-a (Motor activity training program). MATP je program Specijalne olimpijade, pokrenut u SAD-u, kao potreba da se u motoričke aktivnosti uključe i osobe s najvećim stupnjem psiho-fizičkih teškoća, koje zbog istih ne mogu zadovoljiti stroga pravila Specijalne olimpijade.


 

dm reklama.jpg

Reklamni spot dm.

Kompleks Bazeni Kantrida, točnije Bazen za skokove u vodu, bio je dio kulise tijekom snimanja televizijskog spota u popularnoj reklamnoj kampanji dm – a (Drogerie Markt). Spot se emitira u Austriji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Sloveniji, Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

src belveder.jpgJučer je HTV Centar Rijeka snimao djecu iz Osnovne škole Brajda koja su u emisiji u živo pozvala sve građane da nazovu broj telefona 060 9011 kako bi pomogli ljudima iz krajeva zahvaćenim poplavom. Snimanje se je odvijalo na novouređenom Sportsko-rekreativnom centru Belveder. Sve navedeno dogodilo se je u sklopu akcije Hrvatska pomaže.

AQUA MARIS 30.05.2014. (1).jpg 

Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris i tvrtka  JGL organiziraju, povodom izlaska 100 milijuntog proizvoda AQUA MARIS, humanitarnu reviju CHICAGO 30. svibnja 2014. godine u 20.30 sati na Bazenima Kantrida. Cjelokupni iznos od prodaje ulaznica uvećan za iznos donacije JGL-a pomoći će radu Klinike za pedijatriju KBC Rijeka. Pretprodaja ulaznica po cijeni od 30,00 kn u Foto Revija (Užarska 28, Rijeka), Antikvarijat ex libris (Riva Boduli 3B, Rijeka), New sound (Trg M.Tita 2, Matulji) i online:www.kulturaplus.com. Projekt je podržao Grad Rijeka.

 

Učenici i profesori iz sedam zemalja EU posjetili su Astronomski centar Rijeka u sklopu Međunarodnog projekta Comenius. Prigodno je organiziran obilazak i predstavljanje Centra koji na jednom mjestu objedinjuje zvjezdarnicu i planetarij kao i ostale prostore namijenjene popularizaciji astronomije i srodnih znanosti. Posjeta je uključila predstavljanje riječkog digitalnog planetarija, jedinog takve vrste u široj regiji te projekciju filma Carstvo svjetlosti na engleskom jeziku.
razmijena studenata.jpg

 

Prigodno za dosad neviđen i nepoznat meteorski potok koji se očekuje tijekom noći s 23. na  24. svibnja, Astronomski centar Rijeka (Rijeka sport d.o.o.) pripremio je 10 minutnu interaktivnu (live) prezentaciju. Pod nazivom „Meteorski potok Žirafa“, program će se moći pogledati u digitalnom planetariju ovaj četvrtak, 22. svibnja, s početkom u 19.30 te u petak, 23. svibnja, u 19.30 i 20.30 sati prije redovnog programa.Meteo potok Zirafa.jpg
PKALUOKAHINA_POSTER_HR.jpgredstavljamo program Astronomskog centra Rijeka u periodu od 3. do 28. lipnja 2014. godine.
Dana 19. svibnja 2014. godine na Stadionu Kantrida održao se Dan riječkog nogometa i humanosti. Pod motom 'Vratimo prstima radost čitanja', a s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu učionice i knjižnice slijepe i slabovidne djece u sklopu Osnovne škole Pećine, održalo se je nekoliko nogometnih utakmica.
Humanitarna utakmica.jpg
Massimo.jpgU nedjelju, 18. svibnja 2014. godine, u Centru Zamet Massimo Savić održao je koncert u trajanju od dva i pol sata pred više od 1.500 gledatelja. Vokalne izvedbe Massima, muziciranje glazbenika kao i gosti, SandroBastijančić i Neno Belan, učinili su nedjeljnju večer prekrasnom.
Centar Zamet još jednom se pokazao kao mjesto vrhunske akustike i ugodnog prostora za koncerte.
Centar Zamet ugostio je Mystic show, inovativan i jedinstven scensko-zabavni event. Ovaj se je spektakl dogodio po prvi puta u Hrvatskoj te su po prvi puta na velikoj sceni s atraktivnom produkcijom bili mađioničari Andrej Škedel, Casper, Magic Albin i Stefano, svako sa svojom iluzijama te jedinstvenim pristupom magiji, iluziji, mikro magiji, mentalizmu temanipulacijama.mysticshow.jpg
Sajam mogucnosti.jpgOve godine održao se četvrti po redu Sajam mogućnosti, 7. svibnja u vremenu od 9 do 13 sati u Dvorani mladosti u Rijeci, a okupilo se je više od dvije tisuće učenika IV. i V. razreda iz osnovnih škola s područja Grada Rijeke.
Sajam mogućnosti dio je programa Zajedno više možemo, koji se od 2010. godine provodi u riječkim osnovnim školama u suradnji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske i Grada Rijeke.
Animirani fraktali Vargić i Reuter.jpgBeskonačan skok Endless Jump_fraktal.jpgSloboda_Freedom_fraktal.jpgSnijeg u Svemiru_Snow in Universe_fraktal.jpgČitav svijet_Whole World_fraktal.jpgEmil-Heron-Vargović.jpgMejrema-Reuter.jpgU utorak, 6. svibnja 2014. godine, s početkom u 19 sati u digitalnom planetariju Astronomskog centra Rijeka održalo  se svečano prikazivanje animiranih fraktala za digitalni planetarij pod nazivom "Sada i ovdje". Polusatni program na kupoli planetarija predstavlja fraktale – matematičke oblike s bogatom strukturom slika prikazane suvremenom tehnologijom planetarija, a djelo su Emila Vargovića.
Portal Vikendplaner prošle je godine pokrenuo inicijativu glasanja Najbolje u Hrvatskoj. Objekti kojima upravlja Rijeka sport zauzeli su visoke pozicije. Ove godine se nastavlja navedeno natjecanje pa pozivamo još ovaj tjedan da putem web stranice portala Vikendplaner glasujete/predložite što je najbolje i nagore u našem zavičaju od prirode, povijesti, osoba, događanja, kulture, sporta, restorana, hotela, zabave, shoppinga i proizvoda.
Olimp.festival djecjih vrtica .jpgU sklopu Olimpijskog festivala dječjih vrtića Republike Hrvatske, Riječki sportski savez i Dječji vrtić Rijeka uz pokroviteljstvo Grada Rijeke organizirali su 13. olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke. Sudjelovalo je 560 djece dječjih vrtića grada Rijeke. Pobjedu je u ukupnom plasmanu odnijela ekipa DV Zamet 1.
Svi oni koji su sudjelovali u nedjelju, 27. travnja 2014. godine, nakon utrke polumaratona posjetili su Bazene Kantrida te opustili svoje mišiće. Ove godine se u sklopu riječkog polumaratona održalo i pojedinačno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu u kojem je sudjelovalo par stotina atletičara iz zemlje i inozemstva.
DAJPET.jpgSpektakularni program za djecu i roditelje predvodile su u nedjelju, 27. travnja, omiljena pjevačka zvijezda Jacques Houdek i svjetski poznati mađioničar Jozo Bozo. Za ples su bili zaduženi rocker Sejo iz Zabranjenog pušenja i bend Četvorica mladih Ante Gele.

Prije pet godina, točno na današnji dan, Grad Rijeka i Rijeka sport otvorili su Astronomski centar Rijeka.

Od tada se Rijeka sport trudi obogatiti zabavni, edukativni, turistički i kulturni sadržaj Rijeke, županije i Hrvatske putem redovnih i vanrednih programa za djecu, odrasle, turiste.

Ako i dalje sanjate o daaaalekim putovanjima, vaša polazna postaja je Astronomski centar Rijeka. Hvala vam od srca na povjerenju, potpori i posjeti!Otvaranje Astronomskog centra 3.jpg

 
Tražilica - Google prilagođeno pretraživanje
Iznajmite teren za sportsku rekreaciju
Organizirajte svoj događaj u objektima Rijeka sporta
Termini za građane
Raspored programa u Astronomskom centru Rijeka
Slobodni termini u Atletskoj dvorani Kantrida
www.planetarij.com
Tjedan tamnog neba u Astronomskom centru Rijeka