Astronomski centar Rijeka: Izvanredni program povodom lansiranja novih rovera, sondi i letjelica na Mars

23. srpnja 2020.

Predstavljamo program SVEMIRSKI PUTNICI 2: MARSOVCI U ACR-u koji će se povodom novih lansiranja umjetnih letjelica održati 23. srpnja 2020. godine od 19.30 do 23.30 sati u Astronomskom centru Rijeka, Sveti Križ 33, Rijeka.

Ovaj izvanredni program započinje u 19.30 sati filmom Misija: Mars.

U filmu ćete moći sznati više o istraživačkim misijama na „Crveni planet“koje su kroz godine i desetljeća pobuđivale velik interes javnosti. Brojni su bili pokušaji slanja sondi i robota od kojih su neki uspješno sletjeli na površinu crvenog planeta. Je li na Marsu postojala voda i da li se tu nekad davno razvio život? Pogledajte kako se odvijalo spektakularno osvajanje Marsa i kako su tekla istraživanja njegove površine.

Povodom ovogodišnjih NOVIH lansiranja koje očekujemo tijekom srpnja i kolovoza uslijediti će u 20,30 sati novi live show-om u digitalnom planetariju pod nazivom "Robotizirani istraživači Marsa: sonde i roveri".

Program se nastavlja u 21,30 sati u velikoj dvorani s predavanjem Akademskog astronomskog društva - Rijeka pod nazivom Je li moguć život na Marsu?

Od 22 sata uslijediti će Mars Party za male i velike s ciljem istraživanja naseljavanja ljudi na Marsu:

Potraga za blagom;
Simulacija baze na Marsu;
Istraživanje načina odlaska i boravka na Marsu;
Laser show
Promatranje prijenosnim teleskopima.

Mars party započinje u velikoj dvorani Astronomskog centra Rijeka, nastavlja se u predprostoru planetarija i digitalnom planetariju te parku pokraj Centra.

Završni program oko 23,30 sati, bit će na Panoramskoj terasi Astronomskog centra Rijeka uz povoljne vremenske uvjete.

Organizatori Astronomski centar Rijeka, Rijeka sport d.o.o. i Akademsko astronomsko društvo - Rijeka

Ostale informacije:

Tijekom programa vrijede posebni privremeni uvjeti HZJZ-a stoga je preporučeno da se mjesta unaprijed rezerviraju na 051/455-700 ili astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr(link sends e-mail) (link sends e-mail).

Ulaznice za planetarij za učenike, studente i umirovljenike 20, a za odrasle 30 kuna. Ulaznice za predavanje iznose 10 kuna, a za Mars Party 20 kuna. Prodaja ulaznica: Astronomski centar Rijeka (Rijeka sport d.o.o.); Sveti Križ 33, Rijeka ili putem www.mojekarte.hr.

Pratite program i na Facebook fan stranici Astronomskog centra Rijeka te Akademsko-astronomskog društva Rijeka.

 

                                     

       

                                                                         

                                           

 

 

 

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".