Atletska dvorana Kantrida – polaganje kamena temeljca siječanj 2009

26. siječnja 2009.

Rijeka sport u suradnji s Gradom Rijekom pokrenuo je gradnju još jednog sportskog objekta – Atletske dvorana Kantrida. Nakon izvođenja pripremnih radova, 26. siječnja 2009. godine svečanim je polaganjem kamena temeljca označen početak izgradnje novog riječkog sportskog objekta. Kamen temeljac položili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i članovi Atletskog kluba Kvarner Autotrans Dragana Marušić i Toni Jonjić, a svečanost je održana uoči prvog Međunarodnog skakačkog mitinga u Rijeci, na kojem je nastupila i svjetski priznata atletičarka Blanka Vlašić.

Novi atletski kompleks na Kantridi sastojat će se od atletske dvorane, atletskog kluba te mosta, položenog iznad novog javnog stubišta, koji dvoranu i klub povezuje u funkcionalnu cjelinu za vježbanje atletskih i ostalih sportova. Kako je najavljeno prilikom svečanog obilježavanja početka radova, Atletska dvorana svoja vrata atletičarima, ali i drugim sportašima otvorit će krajem ove godine.

U tekstu kamena temeljca stoji tekst s potpisom riječkog gradonačelnika Obersnela:
"Na ovom su mjestu 26. siječnja 2009. godine započeli radovi na izgradnji Atletske dvorane Kantrida. Između stadiona i novih bazena ova će dvorana biti još jedan jasan znak da je Rijeka grad sporta. Naša je želja da izgradnjom ove dvorane potaknemo nove sportske uspjehe, nove medalje i rekorde vrhunskih riječkih atletičarki i atletičara, koji će ovdje pronaći svoj dugo željeni dom. U ovoj će novoj dvorani, u najboljim uvjetima, svoje prve sportske korake napraviti i njihovi nasljednici."
 
U polaganju kamena temeljca gradonačelniku i mladim nadama Atletskog kluba pomogli su direktor Rijeka sporta Zlatan Hreljac te predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Luciano Sušanj. Tom prilikom Sušanj je istaknuo kako će se izgradnjom dvorane riječkim atletičarima omogućiti kvalitetni uvjeti za treniranje u zimskim uvjetima, atletikom će se moći baviti veći broj djece i mladih, a dvorana će biti pogodna i za pripreme hrvatskih i stranih sportaša.
 
Naziv projekta: Atletska dvorana Kantrida
Investitor: Rijeka sport d.o.o.
Izrada projekta: Arhitektonsko-građevinski atelje d.o.o. Rijeka
Projektni tim: Vladi Bralić d.i.a., Marin Franolić d.i.g., Silvija Lah Lukšić d.i.s., Drago Bilić d.i.g., Ivica Šaban d.i.g., Eduard Vivoda d.i.el.teh.
Izvođač: Strabag d.o.o. Zagreb
Nadzor: IGH d.d. Zagreb, PC Rijeka
Vrijednost ugovorenih radova: 30.745.520,37 kuna bez PDV-a