Bazeni Kantrida ugostili plivače koji se pripremaju za natjecanja u otvorenim vodama i osvajanje tjesnaca Gibraltar, kanala Tsugaru, Manhattan Islanda

13. lipnja 2017.

I ove godine, klub Red Top Swim iz Velike Britanije svoje pripreme odrađuje na Bazenima Kantrida. Klub okuplja odrasle osobe koje žele plivati efikasnije zbog zabave, rekreacije ili natjecanja. Klub spaja tehničke vještine Petera Prijdekkera, bivšeg olimpijskog reprezentativca Nizozemske, sa znanjem Tima Denyera, iskusnog plivača u otvorenim vodama. 

Klub Red Top Swim osnovan je 2007. godine, a ima za cilj upotrijebiti plivačko znanje potrebno za osobno usavršavanje.  Trenutni članovi Red Top Swima postigli su niz uspjeha, od profesionalne licence za triatlon 70.3 ironman i sudjelovanja u nacionalnom timu po dobnim skupinama u kategoriji »ironman«, dok su u plivanju u otvorenim vodama preplivali La Manche, tjesnace Tsugaru, Gilbratar, Dardanele, kanal Catalina i  Sjeverni prolaz.

Ove godine njihovi plivači preplivat će čuveni La Manche. Drugi će se pak uputiti preko Gibraltarskih vrata, treći planiraju poći put ciriškog jezera, a nekoliko njih plivat će oko Manhattana. Dvojica će poći do Japana i prolaza Tsugaru između otoka Honshua i Hokkaida. Jedan plivač odlučio je da prepliva Cookov prolaz između Južnog i Sjevernog otoka Novog Zelanda.

 „U našem timu je više od stotinu plivača, amatera, koji se bave plivanjem na duge staze i maratonskim plivanjem, a okupljamo i ljude koji se bave plivanjem na otvorenom moru na nešto kraćim relacijama, kao i one koji se pripremaju za triatlone, »ironmane« i slično. Izjavio je Tim Denyer za lokalne medije koje je organizirao Rijeka sport. „Rado se vraćamo u Hrvatsku, gdje na riječkim Bazenima Kantrida imamo idealne uvjete za trening. Prije četiri godine ovdje smo odradili naš prvi kamp, a uvjeti su fenomenalni. Ujutro odrađujemo trening u bazenu, popodne se spustimo do mora i ondje treniramo za discipline na otvorenom moru, objašnjava Tim Denyer.

(Objava: 13. lipnja 2017.)

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".