Centar Zamet domaćin skupina U19 Svjetskog prvenstva za rukometaše

6. ožujka 2023.

Dana 03. ožujka u Zagrebu je održan ždrijeb Svjetskog kadetskog prvenstva kojem je Hrvatska domaćin od 02. do 13. kolovoza ove godine. Gradovi domaćini su Varaždin, Koprivnica, Rijeka i Opatija. Prvi put u povijesti na natjecanju će nastupiti 32 reprezentacije.

Ždrijebom je rukovodio direktor natjecanja Svjetske rukometne reprezentacije (IHF), Patric Strub, a pomogao mu je naš legendarni kapetan Igor Vori. Putem video streaminga mogao ga je pratiti cijeli rukometni svijet.

Skupine A i B igrati će se u Varaždinu. Taj grad bit će domaćin i drugog kruga, odnosno finalnog vikenda kada će se dijeliti medalje. Koprivnica je dobila skupine C i D. Rijeka je dobila Skupine E i F, a Opatija Skupine G i H. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine idu dalje u Glavnu skupinu, a treće i četvrto plasirane razigravaju za poredak, odnosno tzv. President kup.  Tako će skupine A i B Glavnoj grupi razigravati u Varaždinu, C i D u Koprivnici, E i F u Rijeci, G i H u Opatiji.

Popis kompletnih skupina:

SKUPINA A: PORTUGAL, HRVATSKA, RUANDA, ALŽIR

SKUPINA B: MAĐARSKA, SLOVENIJA, MAROKO, NOVI ZELAND

SKUPINA C: EGIPAT, ISLAND, JAPAN, ČEŠKA

SKUPINA D: ŠPANJOLSKA, J. KOREJA, BRAZIL, BAHREIN

SKUPINA E: DANSKA, AUSTRIJA, ČILE, MEKSIKO

SKUPINA F: NORVEŠKA, CRNA GORA, SJ. MAKEDONIJA, IHF TROPHY

SKUPINA G: NJEMAČKA, ARGENTINA, SAUDIJSKA ARABIJA, SAD

SKUPINA H: ŠVEDSKA, FARSKI OTOCI, IRAN, BURUNDI

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".