Centar Zamet nagrađen u sklopu projekta Najbolje u Hrvatskoj 2013. – Izabrali građani

26. lipnja 2013.

Građani Primorsko- goranske županije su imali priliku glasati za objekte koje bi posjetili i preporučili turistima u različitim kategorijama.  U kategoriji sporta, Centar Zamet su smjestili na šesto mjesto. Navedenim objektom upravlja tvrtka Rijeka sport d.o.o. koja je u 100% vlasništvu Grada Rijeke.

Projekt je nastavak prošlogodišnjeg istraživanja o tome što građani misle da je najbolje u njihovoj županiji. Nominacije su plod zajedničkog rada turističkih zajednica županija i portala Vikendplanet.info, a istraživanje se provodi u suradnji s GFK – međunarodnim centrom za istraživanje tržišta.

Istraživanje je pokazalo da je općenita zastupljenost posjeta na Sjeverni Jadran vrlo velika kroz cijelu godinu i ne vezano za mjesto boravka posjetitelja. S obzirom na dobne skupine koje su glasale u istraživanju, gore spomenuti objekat predstavlja centar koji pružaju rekreaciju, druženje s prijateljima, shopping, edukativne programe, brojne ugostiteljske i sportske usluge, odmor i  razna druga događanja (sport, koncerti i sl.)

Rezultati istraživanja su dostupni od 5. lipnja na portalu www.najboljeuhrvatskoj.info i na mobilnoj aplikaciji bestCROATIA za Andriod i iPhone telefone, a službena objava rezultata bila je na  konferenciji za medije 17. lipnja 2013. godine u Hotelu Esplanade, Zagreb, kojoj su prisustvovali Tatjana Rajković, direktorica istraživanja GfK – centra za istraživanje tržišta, Dražen Cvijetić, autor projekta Najbolje u Hrvatskoj – izabrali građani 2013., Vesna Pritchard, potpredsjednica Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Darko Lorencin, ministar turizma RH, Meri Matešić, direktorica Hrvatske turističke zajednice i Ivica Max Krizmanić, direktor hotela Esplanade. Uz portal korisnicima iPhone i Android telefona dostupna je i besplatna aplikacija bestCROATIA koja je GPS turistički vodič s više od 3400 zanimljivih lokacija u Hrvatskoj.

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".