Centru Zamet srebrna medalja od Međunarodnog olimpijskog odbora i Međunarodne udruge za sportske i rekreacijske objekte

27. listopada 2011.

Kompleks Centar Zamet, osvojio je srebrnu medalju u konkurenciji sportskih objekata dodijeljenu od Međunarodnog olimpijskog odbora i Međunarodne udruge za sportske i rekreacijske objekte na IOC/IAKS Award.

Na svečanoj dodijeli održanoj 26. listopada 2011. godine nagradu je u ime Grada Rijeke, Rijeka sporta i Studija 3LHD preuzeo direktor Rijeka sporta, gospodin Zlatan Hreljac.
 
Navedenu nagradu bienalno dodjeljuju Međunarodni olimpijski odbor i Međunarodna udruga za sportske i rekreacijske objekte, te Međunarodni para-olimpijski savez najboljim arhitektonskim ostvarenjima objekata namijenjenih sportu i rekreaciji, odnosno projektima koji su posebno prilagođeni sportašima i gledateljima s invaliditetom.

Rekordna po broju prijava, 22. godina dodjeljivanja nagrade IOC/IAKS, zabilježila je prijave 133 arhitektonska ostvarenja iz 36 zemalja. Zlatom je nagrađeno 5 projekata, srebrom 9, broncom 5, a dodijeljena su i 3 posebna priznanja. Za IPC/IAKS Distinction Award prijavljeno je 50 radova, a nagrađeno ih je 7.

U kategoriji Pojedinačni zatvoreni objekti (single indoor facilities) zlato nije dodijeljeno, a srebro su podijelili Centar Zamet i Sportska dvorana Podčetrtek.

Nagradu Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) i Međunarodne udruge za sportske i rekreacijske objekte (IAKS) 2009. godine dobio je i kompleks Bazeni Kantrida.

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".