Napredak radova na gradnji Atletske dvorane Kantrida listopad 2009

20. listopada 2009.

Na gradilištu Atletske dvorane Kantrida radovi napreduju očekivanom  dinamikom – već se vide obrisi nove riječke sportske dvorane, objekt Atletskog kluba građevinski je u potpunosti izveden, a trenutno se gradi most koji će spajati dvoranu i klub. Most je položen iznad javnog stubišta, čiji su zidovi gotovo u cjelosti betonirani.

Na objektu Atletske dvorane završeni  su pripremni radovi, zemljani radovi i betonske podloge, a djelomično su izvedeni hidroizolaterski radovi. Armiranobetonski radovi su u završnoj fazi, u potpunosti su izvedeni temelji, zidovi južnog segmenta dvorane suterena, sjeverni segment u visini partera sa završnom pločom galerije, zapadni zid do betoniranja nadvoja otvora i vijenaca te dio zidova istočnog segmenta aneksa.
 
Izvedena je i podna ploča u razini partera dvorane, zidovi u okolišu južnog dijela, kao i pristupno stubište od Ulice Portić do dvorane te dio pristupnog stubišta dvorani na sjevernoj strani. Završeni su radovi na elektroinstalacijama, hidroinstalacijama i strojarskim instalacijama I. faze, a izvode se gipskartonski radovi.
 
U potpunosti je zaštićen pokos Istarske ulice u dužini sjeverno od Atletske dvorane, a  semafor na stadionu Kantrida je premješten na novu poziciju. Postavljena je i montažna kućica za prodaju karata sa svim potrebnim priključcima.
 
Objekt Atletskog kluba je građevinski izveden, osim spojnog mosta čija izvedba je u tijeku. Izvode se i prateći instalaterski radovi I. faze (hidroinstalacije, elektroinstalacije i strojarske instalacije) te gipskartonski radovi.
 
Izvedeni su pripremni i zemljani radovi na prelaganju javnog stubišta, a gotovo je u cijelosti izvedeno betoniranje zidova stubišta. Izvedeni su i prateći elektroinstalaterski i hidroinstalaterski radovi I. faze.
(Objavljeno: 20. listopada 2009.)

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".