Napreduju radovi na Atletskoj dvorani Kantrida svibanj 2009

12. svibnja 2009.

Radovi na izgradnji Atletske dvorane Kantrida, koji uključuju izgradnju atletske dvorane te rekonstrukciju atletskog kluba i javnog stubišta izvode se prema terminskom planu.

U proteklih mjesec dana, tijekom iskopa temelja, izvođači radova naišli su na kavernu. Nakon ispitivanja, kontaktiran je i projektant konstrukcije te se pronalazi rješenje za temeljenje. Izveden je i široki iskop za buduće parkiralište uz Ulicu Portić kao i za stubište koje povezuje ulicu Portić i okoliš dvorane. Izveden je rubni potporni zid uz buduće parkiralište. Također, dopremljen je dio armature za armirano-betonsku konstrukciju.
 
Uklonjen je veći dio postojećeg javnog stubišta te napravljen iskopa za temelje zidova budućeg stubišta.
 
Od sredine travnja  2009. godine izvode se radovi na osiguranju pokosa na sjevernoj strani atletske dvorane uz Istarsku ulicu. Radove na zaštiti pokosa planira se završiti do kraja svibnja.
 
Oko atletskog kluba završeno je betoniranje svih obodnih zidova. U tijeku je betoniranje temelja kluba, kao priprema za betoniranje ploče, postavu hidroizolacije i zidarske radove. Kontinuirano se izvode prateći zemljani radovi.
 
Također, započeli su iskopi za izmještanje dva stupa HEP-a te se obavljale pripreme za ugovaranje pojedinih obrtničkih i instalaterskih radova.
(Objavljeno: 12. svibnja 2009.)

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".