Obilazak novo uređenog travnjaka Nogometnog igrališta Robert Komen

13. srpnja 2022.

U srijedu, 13. srpnja 2022. godine, u 10.00 sati, održao  se obilazak obnovljenog Nogometnog igrališta Robert Komen. 
Obilasku su prisustvovali gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina sa suradnicima.

Nogometno igralište Robert Komen  obnovljeno je i uređeno u suradnji Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. 

Radovi zamjene umjetne trave na Nogometnom igralištu Robert Komen, uređenja pratećih prostorija te preuređenja vanjskog prostora izvedeni su u razdoblju od 01. lipnja do 08.srpnja 2022. godine.

Zamjena travnjaka izvedena je u gabaritima starog igrališta veličine 103,00 x 66,00m, dok je na preostalom prostoru do zida igrališta ostala postojeća trava, koja je također dodatno tretirana, odnosno obavljeno je čišćenje, podizanje travnih vlati dekompaktorom te strojno rasipanje i učešljavanje dodatnog EPDM zelenog granulata.

Sukladno traženim karakteristikama, položena je umjetna trava renomiranog njemačkog proizvođača Polytan, a ugrađeni sistem koji se sastoji od umjetne trave tipa LigaTurf Legend Pro s ispunom od ekološkog EPDM zelenog granulata i kvarcnog pijeska ima FIFA Quality Pro certifikat dobiven od strane Međunarodne svjetske nogometne federacije FIFA. 

Uz zamjenu travnjaka obavljeni su i soboslikarsko-ličilački radovi uređenja ograde igrališta i tribina, ulaznog dijela, zidova igrališta, sjeverne tribine te vanjskih zidova uz postojeću zgradu.

Na isti su način uređene svlačionice i prateće prostorije, a na sjevernim tribinama montirano je 300 plastičnih stolica s dvostrukim naslonom.

Također, igralište je s prijašnjih dimenzija 103,00 x 66,00 m, smanjeno na nove dimenzije 100,00 x 64,00 m. Smanjenjem igrališta zadovoljeni su važeće kriterije HNS-a za odigravanje utakmica 3.HNL, kao i utakmica svih mlađih uzrasnih kategorija., po kojima se traži da je minimalna udaljenost linije igrališta do zida veća od 5m.

Ukupno je u zamjenu umjetnog travnjaka i uređenja igrališta uloženo 1.961.095,36 kuna bez PDV-a, odnosno 2.451.369,20 kuna s PDV-om. Dio radova u iznosu od 1.000.000,00 kuna financirala je Primorsko-goranska županija, a preostali iznos od 1.451.369,20 kuna Grad Rijeka.

Radove je izvela tvrtka MAXMAR GRUPA d.o.o. sa sjedištem u Klinča Selu, dok je stručni  nadzor nad radovima obavio GPZ građevno projektni zavod d.d. iz Rijeke.

Zadnja izmjena trave na igralištu obavljena je 2013. godine, a protekle godine izvedeni su redovni godišnji radovi tretiranja umjetnog travnjaka koji su se sastojali od zamjene oštećenih dijelova travnjaka, podizanja travnih vlati dekompaktorom, ravnomjernog strojnog rasipanja i učešljavanja dodatnog EPDM zelenog granulata te niveliranja travnjaka. 

Nogometno igralište izgrađeno je 1975. godine kao igralište Podmurvice, a u proljeće 2013. godine preimenovano je u Nogometno igralište Robert Komen.

Prema redovnom rasporedu u ovoj sportskoj sezoni igralište kroz program javnih potreba u sportu Grada Rijeke koriste klubovi HNK Orijent 1919, NK Grbci, NK Zamet, NK Lokomotiva.

Igralište Robert Komen ima oko 31.000 ulaza korisnika godišnje, a u prvih pet mjeseci 2022. godine zabilježio je 17.056 ulaza korisnika.

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".