Obilazak Otvorenog igrališta Kampus na Trsatu

14. srpnja 2015.

U utorak, 14. srpnja 2015. godine održao se obilazak novoizgrađene atletske staze i borilišta Otvorenog igrališta Kampus na Trsatu.

Novoizgrađenu atletsku stazu i borilište obišli su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Igor Načinović, a obilazak je vodio direktor Rijeka Sporta Zlatan Hreljac. Obilasku su prisustvovali i predsjednici Vijeća mjesnih odbora Trsat i Vojak, predstavnici Riječkog sportskog saveza te predstavnici atletskih klubova. 

Radovi na uređenju atletskih borilišta na igralištu Kampus započeli su 7. travnja 2015. godine, a završili 13. srpnja 2015. godine.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 1.550.000,00kn bez PDV-a, a investitor je Grad Rijeka, Rijeka sport d.o.o. Radove su izveli G.P.P. MIKIĆ d.o.o., iz Omišlja, i D.E.N.E.C.O.M. iz Rijeke, a nadzor je vršio KARLOLINE d.o.o. iz Liča.

Radovi su obuhvaćali postavljanje nove podloge na postojeću atletsku stazu, uređenje poligona za bacanje kugle, gradnju poligona za skok u vis i skok u dalj, preuređenje postojećeg objekta u spremište opreme, odnosno za priručni fitness te smještanje kontejnera za potrebe kancelarija i garderoba za korisnike. 

Tijekom uređenja, na asfaltiranom igralištu namijenjenom igranju košarke, rukometa i malog nogometa, izvedeno je obilježavanje crta postojećih igrališta te je izveden popravak golova i koševa. Dimenzije igrališta su zadržane u postojećim gabaritima, 70 x 22 m, a nije se mijenjao ni postojeći javni WC.

Na postojećoj atletskoj stazi, duljine 291 m, mjereno na udaljenosti 1 m od unutarnjeg ruba, prosječne širine 5,5 m s podlogom izvedenom od zbijene drobljene kamene mješavine manjih frakcija, ucrtane su četiri staze, a za disciplinu 100 m, pet staza. Kao podloga za atletsku stazu ugradio se asfalt te tartan kao završni sloj. Korišteni tartan sastoji se od dva sloja; za prvi sloj, debljine 11 mm, koristila se mješavina SBR (reciklirani gumeni granulat) i poliuretansko vezivo. Na tako pripremljen nosivi sloj (amortizacijski), prskanjem su se nanosili drugi te završni sloj. Spomenuti završni sloj, debljine 2 do 3 mm, sastoji se od mješavine EPDM (ekološki gumeni granulat) u crvenoj boji i poliuretanskog veziva u crvenoj boji. Naziv proizvoda je Stobitan SC, a ukupna debljina tartana iznosi 13 do 14 mm.

Dimenzije staze ostale su iste, a izveo se i zaseban sustav oborinske odvodnje upojnim bunarima. Na zelenim površinama igrališta uredio se poligon za bacanje kugle, a pri uređenju poligona za skok u vis i skok u dalj, izradilo se zaletište od tartana.Ukupno šest kontejnera smješteno je u južnom dijelu obuhvata; od toga su dva u funkciji kancelarija, a po dva u funkciji muške i ženske garderobe s tuševima.

Dodatno je unaprijeđena i postojeća javna rasvjeta, te su time poboljšani uvjeti za održavanje večernjih treninga.

Igralište će u rekreacijske svrhe kao i do sada koristiti građani, a ono će, po započinjanju izgradnje nogometnog stadiona na Kantridi, služiti atletskim klubovima kao lokacija na kojoj će izvoditi svoje programske aktivnosti do izgradnje Atletskog stadiona u sklopu Kampusa. Građani će tijekom srpnja i kolovoza moći koristiti igralište za svoje rekreativne potrebe bez ograničenja, a kasnije će se uspostaviti satnica korištenja.

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/bh7iKrKHu-4" width="100%"></iframe>

(Objava: 14. srpnja 2015.)

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".