Obilazak renovirane Dvorane Dinko Lukarić na Kozali

22. prosinca 2022.

Danas je Dvorana Dinko Lukarić na Kozali prezentirana u novom ruhu. Dovršeni su naime radovi obnove u sklopu kojih je zamijenjena podna obloga i postavljena nova dvoranska oprema.  

Radovi na zamjeni cjelokupne podne obloge/parketa u Dvorani Dinko Lukarić započeli su 14. studenog, a dovršeni su sredinom prosinca ove godine. Radovi su obuhvatili demontažu postojećeg parketa, popravak dijela oštećene podne konstrukcije, dobavu i ugradnju OSB (Oriented strand bord) ploča debljine 15mm, dobavu i ugradnju višeslojnog tristrip gotovog lakiranog parketa za sportske dvorane, bravarske preinake postojeće metalne konstrukcije koševa i stupova za odbojku te izradu linija i svih ostalih oznaka sportskih borilišta. Radove je izvela tvrtka Stolarija Goood d.o.o. sa sjedištem u Bizovcu.

Uz zamjenu podne obloge, zamijenjena je i sportska oprema, odnosno golovi, zapisnički stol, novi stupovi za odbojku i semafor. Izvršeni su ličilački radovi, zamijenjeni su dotrajali zastori sa stop sole folijom te su stupovi i zidovi obloženi zaštitnom spužvom.

Kroz ove radove podiže se kvaliteta i sigurnost trenažnog prostora, odbojkaški klubovi moći će trenirati na dva terena u odnosu na dosad gdje je bilo moguće treniranje na samo jednom terenu, također odmah će biti označen i teren za mali nogomet.

U zamjenu sportske podne obloge uloženo 876.191,06 kuna bez PDV-a, odnosno s PDV-om 1.280.032,00 kuna. Sredstva za radove osigurana su iz proračuna Rijeka sporta uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 400.000,00 kuna. Sredstva za uređenje i opremanje dvorane novom sportskom opremom osigurao je Rijeka sport i to u iznosu od 325.092,25 kuna s PDV-om. Također, Rijeka sport u narednoj, 2023. godini planira s nastavkom ulaganja u Dvoranu Dinko Lukarić i to kroz rekonstrukciju svlačionica.

Podsjetimo, Grad Rijeka je tijekom 2022. godine, u centru Rijeke uredio i opremio novi prostor namijenjen gimnastici i sportskom penjanju u što je uloženo oko 95 tisuća kuna. U Sportsko rekreacijskom centru „3. maj“ na Kantridi postavljen je novi sustav klimatizacije, a trg uz dvoranu uređen je u mini rekreativnu zonu opremljenu spravama za vježbanje i košem za igranje košarke u što je uloženo oko 1,1 milijun kuna. U suradnji sa Primorsko - goranskom županijom obnovljeno je Nogometno igralište Robert Komen u što je uloženo ukupno 2,4 milijuna kuna od čega je Grad Rijeka osigurao 1,4 milijuna kuna. 

 

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".