Otvorena nova judo dvorana u sklopu SRC 3. maj

6. studenoga 2013.

U ponedjeljak, 5. studenog 2013. godine, u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra 3. maj, svečano su otvoreni novi prostori Judo kluba Rijeka. Prostori, smješteni u suterenu Centra, adaptirani su sredstvima Grada Rijeke, Rijeka sporta d.o.o. i samog Kluba u iznosu većem od 600 000 kuna. Na površini od 600 m2, sportaši na raspolaganju imaju veliku dvoranu s dva borilišta, malu dvoranu s fitness spravama te spravom za zagrijavanje.
S obzirom da je početkom ove školske godine judo uveden u škole, raste interes za ovaj sport, posebno kod populacije mlađe dobi, koja pokazuje sve veći interes za ovu sportsku aktivnost.

Prigodnoj svečanosti otvorenja prostorija prisustvovali su ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, glavni tajnik judo saveza Hrvoje Lindi, predsjednik Kluba Leonard Bressan te brojni drugi sportski djelatnici i sportaši.
Sportaši Judo kluba "Rijeka" na raspolaganju imaju mušku i žensku svlačionicu, svlačionicu za trenere te klupske prostorije. U prostoru su izvedeni manji zidarski te građevinsko-obrtnički radovi uređenja, a postavljena je i nova rasvjeta. Programom Aktivne zajednice kojeg je proveo Hrvatski olimpijski odbor, nabavljena je podloga (tatami) za koju su sredstva, u jednakim omjerima, osigurali Grad Rijeka i Hrvatski olimpijski odbor.

Klub veliku pažnju poklanja radu s namlađim uzrastima i popularizaciji juda. Tako je 2008. godine počeo provoditi projekt "Judo u školama" koji je 2013. godine postao i službeni projekt Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Također, od ove godine, u Rijeci se, u sklopu Olimpijskih kvalifikacija, održava i Grand Prix na Centru Zamet, turnir čiji je organizator IJF-a, što je ujedno i najveća razina organizacije judo turnira u Hrvatskoj do sada.

 

(Objava: 6. studenog 2013.)
(Foto: preuzeto s rijeka.hr)

 

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".