Otvorenje Dvorane za borilačke sportove Sušak

16. svibnja 2017.

Dana 16. svibnja 2017. godine s početkom u 10 sati otvorena je Dvoran za borilačke sportove Sušak. Obilasku prostora i tehničkom vođenju s medijima prisustvovali su Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, Zlatan Hreljac, direktor Rijeka sporta d.o.o., Samir Barać, predsjednik Riječkog sportog saveza, Vera Begić Blečić, pročelnica OGU za sport i tehničku kulturu. Sve prisutne oduševili su djeca iz Karate kluba Ri Croatia i Karate kluba Viktorija, Judo kluba Kvarner i Judo kluba Rijeka te Teakwondo Sušak.

Gradonačelnik Grada Rijeke, gospodin Vojko Obersnel naglasio je kako je za cjelokupan program javnih potreba u sportu koji uključuje i druge sportove Grad Rijeka će u ovoj godini izdvojiti 13,2 milijuna kuna i to za financiranje niza aktivnosti. Također, za financiranje cjelokupnog programa javnih potreba u sportu u posljednjih je deset godina Grad Rijeka izdvojio je ukupno 175, 7 milijuna kuna.

Uz ova sredstva, Grad Rijeka izdvaja više od 40 milijuna kuna godišnje za potrebe funkcioniranja svih sportskih objekata koje različiti klubovi koriste bez naknade za provedbu svojih programa. Tako je, samo u posljednjih deset godina, u održavanje i upravljanje sportskim objektima Grad Rijeka uložio je preko 400 milijuna kuna. Riječ je o 35 sportskih objekata i prostora.

Također, u posljednjih 15-ak godina, u izgradnju i rekonstrukciju sportskih objekata u Rijeci, Grad Rijeka je uložio preko 600 milijuna kuna te su, među ostalim izgrađeni Bazeni Kantrida, Centar Zamet, Atletska dvorana na Kantridi, uređen Stadion Kantrida, položeni umjetni travnjaci na više nogometnih igrališta, uređen niz manjih dvorana, šahovskih i boćarskih domova i drugo.

Predstavljanje rekonstrukcije objekta i obilazak kroz prostore vodio je direktor Rijeka sporta, gospodin Zlatan Hreljac, a kratko viđenje zadovoljstva otvaranjem ovakvog objekta iznosi je Vladmir Cvjetan u ime Nadzornog odbora Hrvatskog karate saveza.

Spomenutu Dvoranu uredio je Grad Rijeka i to u prostoru u Ružićevoj ulici 7, a koji je i ranije bio korišten u različite svrhe. 

Dvoranu će koristiti klubovi: Judo klub Kvarner, Taekwondo klub Sušak, Karate klub "Kvarner", Karate klub "Ri Croatia", Karate klub "Rijeka", Karate klub "Viktorija", Karate klub "No kachi", Kickboxing klub "Mega Centar" koji ukupno broje 667 članova. 

Podaci o objektu
 
Prizemlje objekta: 
-    neto korisna površina iznosi 564 m²; 
-    smješteno glavno borilište površine 260 m² do kojeg se dolazi kroz hol pored prostora recepcije;
-    u prizemlju se nalaze muška i ženska garderoba sa sanitarijama i tuševima, ured voditelja objekta, razna spremišta te ženski i muški sanitarni čvor. 

1.    kat:
-    neto korisna površina iznosi 523 m²; 
-    mala dvorana površine 85 m² s pripadajućim predprostorom, višenamjenski prostor površine 190 m² koji se nalazi iznad dijela glavnog borilišta u prizemlju, dvije garderobe sa sanitarnim čvorovima i tuševima, hodnici, terasa i balkon na koji se izlazi iz male dvorane.

Da bi se prostor priveo namjeni za borilačke sportove izvršeni su sljedeći radovi na objektu:

•    građevinsko obrtnički radovi:
-    rušenja i demontaže postojećih građevinskih elemenata,
-    priprema zidova i podova te gletanje i impregnacija,
-    bojanje zidova i plafona,
-    bojanje podova,
-    uklanjanje oštećene postojeće podne podloge i postavljanje novog tepisona glavnog borilišta u prizemlju,
-    izrada zida od gipskartonskih ploča postavljenih na aluminijsku podkonstrukciju s gletovanjem i bandažiranjem spojeva.

•    elektro radovi
•    radovi na termotehničkim instalacijama
•    bravarski radovi 
•    radovi na sustavu zaključavanja
•    stolarski radovi

U navedene radove ukupno je uloženo 518.368,86 kuna.

Objektom upravlja Rijeka sport.

(Objava: 16. svibnja 2017., foto: Moja Rijeka i Rijeka sport)

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".