Predstavljanje novouređenog SRC-a 3. maj

1. lipnja 2022.

Tijekom svibnja ove godine u SRC-u „3.maj“ obavljeni su radovi na postavljanju novog sustava za grijanje i hlađenje, postavljanju zaštite za redukciju buke klimatizacijskog sustava te radovi na uređenju trga ispred centra s postavljanjem sprava za vježbanje, odnosno radovi na uređenju mini rekreativne zone. 

Radovi na postavljanje novog sustava grijanja i hlađenja sportske dvorane u sklopu SRC „3. maj“ obuhvaćali su ugradnju novih instalacija tlačnih i odsisnih ventilacijskih kanala te ugradnju kompaktne jedinice s ugrađenim kompresorskim uređajem neposredno kraj dvorane. Ugrađen je kompaktni klima uređaj marke York tip Rooftop za vanjsku ugradnju s integriranim izvorom toplinske/rashladne energije. Izvor toplinske i rashladne energije unutar uređaja je dizalica topline u izvedbi zrak-zrak. Uređaj je jednostavan za rukovanje i ekonomičan je u potrošnji. Također, uređaj koristi okolni zrak kao toplinski spremnik niže temperaturne razine što predstavlja obnovljiv izvor energije. Radovi su ukupno vrijedni 500.000,00 kuna ( s PDV-om), a sredstva je u proračunu za 2022. godinu osigurao Grad Rijeka. S ciljem redukcije buke uređaja prema okolini (te udovoljavanju važećih propisa) ugrađeni su i bukobrani kako bi se smanjile direktne i refleksione buke koje stvara uređaj. Vrijednost radova na instalaciji bukobrana iznosi 187.500,00 kuna koje je iz vlastitih sredstava osiguralo Rijeka sport d.o.o.


Radovi na obnovi trga koji se nalazi u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra 3. maj, uključili su pripremne radove na sanaciji podloge, radove na čišćenju terena od starih pločica, obnavljanje podloge pigmentiranim betonom na površini od 520m2 i betoniranje temelja. Uređeno je stepenište i okoliš, oličena je ograda, popravljene su klupice, te je iscrtano košarkaško igralište za street basketball prema FIBA pravilima.
Osim postavljanja koša za košarku, na trgu je postavljeno sedam vanjskih sprava za rekreaciju i to eliptična hodalica, polužne stolice leđa-ramena, sjedala za odgurivanje, veslarica te ravne klupice za vježbanje čime je trg postao mini rekreativna zona na otvorenom koju svakodnevno mogu besplatno koristiti svi građani.   
Vrijednost obnove i uređenja trga iznosi 425.000,00 kuna, a sredstva je osigurao Rijeka sport d.o.o. 

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".