Predstavljanje renovirane dvorane SRC-a 3. maj na Kantridi

11. listopada 2023.

Danas je dvorana SRC-a 3. maj prezentirana u novom ruhu. Dovršeni su naime radovi obnove započeti još u kolovozu ove godine u sklopu kojih je zamijenjena podna obloga i postavljena nova dvoranska oprema. Kao što i priliči, prijateljsku utakmicu su odigrali rukometaši U17 Rukometnog kluba Zamet i Muškog rukometnog kluba Kozala.  

Postupak zamjene  sportske podne obloge obuhvatio je demontažu postojećeg dvoslojnog poliuretanskog sportskog poda, postavu nove hidro izolacije postojećeg poda dvorane, te dobavu i ugradnju višeslojnog parketa za sportske dvorane sa novom elastičnom podkonstrukcijom. Na novom sportskom podu izvršeno je iscrtavanje linija za rukomet, odbojku, košarku i futsal te je sve prelakirano završnim slojem laka. Izvršene su i bravarske preinake postojeće metalne konstrukcije koševa. Ugrađene su nove košarkaške table, nabavljeni su novi stupovi za odbojku, novi rukometni golovi, zapisnički stol i klupice za rezervne igrače. 

Pored navedenog izvršeni su ličilački radovi cijele dvorane, te su stupovi i zidovi obloženi mekanom zaštitnom oblogom. Radove su izvele tvrtke Žoli Sport d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu i tvrtka Žoli Sport Pro d.o.o. sa sjedištem u Rogaškoj Slatini, Slovenija.


Ukupno je u zamjenu sportske podne obloge utrošeno 149.229,22 eura bez PDV-a, a visina ukupne investicije sa popratnim radovima farbanja i nabavke opreme iznosi 169.840,00 eura bez PDV-a, odnosno s PDV-om 212.300,00 eura. Sredstva za navedene radove osigurana su iz kapitalne investicije Grada Rijeke.


Kroz ove radove podiže se kvaliteta i sigurnost trenažnog prostora, ovo je prvi parket koji je postavljen u ovoj dvorani, dosada je dvorana bila obložena poliuretanskim podom. 

Sportsko-rekreacijski centar 3. maj nalazi se na Kantridi. Objekt je izgrađen 1985. godine. Osnovna namjena objekta je za sportove: rukomet, košarka, kuglanje, judo, streličarstvo, streljaštvo, stolni tenis. Uz to objekt se povremeno koristi za turnire školskih sportskih saveza PGŽ i grada Rijeke.
Glavni dio objekta čine dvorana, kuglana, streljana i dvorana za judo. Navedene prostore dopunjavaju svlačionice, uredski prostori te pomoćni prostori. U sklopu kompleksa nalazi se i ugostiteljski objekt. Gledalište: dvorana 360 sjedećih mjesta, kuglana 60 sjedećih mjesta. Glavni dio objekta čini glavno borilište (površine 1.010 m2, visine 7.7 m)
Sportsko rekreacijski centar 3. maj ima približno 35.000 ulaza korisnika godišnje, od toga u dvoranu preko 16.000: u prvih šest mjeseci 2023. godine samo dvorana zabilježila je 9.989 ulaza korisnika.
 

 

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".