Pušten u pogon sustav grijanja, hlađenja i ventilacije u dvorani Dinko Lukarić

14. svibnja 2021.

Ponedjeljak 10. svibnja 2021. godine završeni su radovi rekonstrukcije sustava grijanja, hlađenja i ventilacije sportske dvorane Dinko Lukarić.

Ukupna vrijednosti izvedenih radova iznosi 382.255,00 kuna. 

Ovom investicijom Rijeka sport d.o.o. nastavlja s ulaganjima u sportske objekte Grada Rijeke te podiže standarde treninga u istima, na radost i zadovoljstvo riječkih sportaša.

Radove projektiranja strojarskih instalacija te rekonstrukcije sustava grijanja, hlađenja i ventilacije izvela je tvrtka AMF-inženjering d.o.o. Opatija, dok je nadzor povjeren tvrtki Matulji projekt d.o.o. Matulji.
Izrađen je novi kućni plinski priključak te je dvorana priključena na plinski distribucijski sustav, što znači da će se objekt ubuduće grijati na plin umjesto kao do sada na lož-ulje. 

Rekonstrukcija sustava grijanja, hlađenja i ventilacije sastojala se od demontaže i zbrinjavanja postojećeg uređaja za grijanje i ventilaciju (termogen na lož ulje), ugradnje novog kompaktnog uređaja za grijanje, hlađenje i ventilaciju „Rooftop YORK“, rekonstrukcije sustava ventilacijskih kanala s elementima za distribuciju toplog i hladnog zraka, te građevinsko-obrtničkih radova (izrada i obrada prodora u postojećoj AB konstrukciji, konstruktivna ojačanja postojećih AB zidova i ploča te izrada i ugradnja čelične konstrukcije za prihvat uređaja i osiguranje servisnog prostora).
 

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".