Rekonstruirana kuglana u Sportsko-rekreacijskom centru "3. maj"

23. ožujka 2009.

U sklopu Sportsko-rekreacijskog centra "3. maj" otvorena je rekonstruirana šesterostazna kuglana. Kuglana je preuređena tako da zadovoljava kriterije međunarodnog sustava natjecanja i tehničkih propisa WNBA (World Ninepin Bowling Association) te udovoljava zahtjevima za održavanje nacionalnih natjecanja za kuglanje na devet čunjeva - klasično kuglanje.

Na svečanosti puštanja u rad preuređene kuglane održana je prijateljska utakmica između riječkih kuglačkih ženskih ekipa, i to mlađih kadetkinja kuglačkih klubova Mlaka i Rijeka – KVIG. Pored predstavnika Rijeka sporta i gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela sa suradnicima, otvaranju su prisustvovali i predstavnici kuglačkih klubova, Kuglačkog saveza.
 
Prostor kuglane nalazi se na prvom katu sportskog centra na površini od oko 435 m², a tijekom rekonstrukcije od ostatka kompleksa "3. maj" odvojena je novim pregradnim zidom umjesto dosadašnje otvorene pregrade.
 
U šesterostaznu kuglanu, uz odgovarajuće prilagodbe prostora, ugrađena je najmodernija oprema, istovjetna opremi koja je 2008. godine ugrađena u kuglanu SRC-a "Mlaka".
 
Postavljene su nove tribine s ukupno 52 sjedeća mjesta za gledatelje. Uz izvođenje spuštenog stropa i ličenja zidova, u prostor kuglane ugrađena je i moderna audio oprema, rekonstruirano je grijanje te su ugrađeni novi ventilatorski konvektori.
 
Radove na preuređenju kuglane, u iznosu od 1.451.200,00 kn osiguranom iz proračuna Grada Rijeke za 2009. godinu, prema projektu tvrtke Rinex d.o.o., Rijeka, izvela je tvrtka Strabag d.o.o. Zagreb, dok je nadzor vršila tvrtka Karoline d.o.o., Lič.
 
Rekonstrukcijom ovog sportskog objekta Rijeka će u vrlo kratko vrijeme dobila još jedan kvalitetno uređen objekt namijenjen kuglanju.

(Objavljeno: 23. ožujka 2009.)

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".