Spektakularno zatvaranje Riječkih ljetnih noći na Bazenima Kantrida

27. srpnja 2009.

Riječke ljetne noći završile su spektaklom, "Balom na vodi" redatelja Damira Zlatara Freya, održanim u veličanstvenom objektu Bazena Kantrida. U "vodenoj predstavi" sudjelovali su orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca, članice Baleta HNK Ivana pl. Zajca, plivačice Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris te plivačice i plivači Plivačkog kluba Primorje Croatia osiguranje.

Orkestar Opere riječkog kazališta pod ravnanjem maestra Igora Vlajnića izvodio je filmsku glazbu, dok su sinkro plivačice na bazenu izvodile koreografirane prizore, poput onih iz slavnog holivudskog klasika "Bal na vodi". U sklopu glazbeno-scenskog spektakla tradicionalno su dodijeljene nagrade najboljima na ovogodišnjim Riječkim ljetnim noćima.
 
Kulturna manifestacija započela je vatrenim spektaklom "Od Prometeja do Galileja", koja je u središtu Rijeke priredila pirotehnički spektakl koji je bio inspiriran pričama o Prometeju i Galileju i time se pridružio obilježavanju Međunarodne godine astronomije, posebne u Rijeci po još jednoj atrakciji – otvaranju Astronomskog centra Rijeka, jedinstvenog u državi.

Riječke ljetne noći završile su spektaklom u bazenu i oko njega, glazbom i pokretom - vodom i vatrom. Veličanstven je bio i vatromet, u kojem su gledatelji na prepunim tribinama uživali kroz otvoreni krov dvoranskog plivališta.
(Objavljeno: 27. srpnja 2009.)

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".