Studiju 3LHD za Centar Zamet nagrada "Vladimir Nazor 2009" Ministarstva kulture

2. lipnja 2010.

Ministarstvo kulture objavilo je  imena dobitnika nagrade "Vladimir Nazor" za 2009. Iz područja arhitekture i urbanizma godišnju nagradu dobio je 3LHD za projekt Centra Zamet u Rijeci. Centar Zamet je već osvojio godišnju nagradu Udruženja hrvatskih arhitekata B. Bernardi i godišnju nagradu arhitektonskog portala ArchDaily Building of the Year u kategoriji sportske arhitekture.

Nagradu Vladimir Nazor jednom godišnje dodjeljuje Ministarstvo kulture Republike Hrvatske za najbolja umjetnička ostvarenja iz područja književnosti, glazbe, filma, likovne i primijenjene umjetnosti, kazališta te iz područja arhitekture i urbanizma.
 
Ovaj novi javni prostor pruža nove mogućnosti za sve građane, a posebno sportaše, djecu, mlade i rekreativce. Centar Zamet predstavlja novo gradsko središte, svojevrsnu revitalizaciju zapadnog dijela grada na kojem se susreću i druže ljudi svih generacija.
Sama dvorana projektirana je prema suvremenim svjetskim standardima za međunarodna sportska natjecanja, a sustav teleskopskih tribina omogućio je fleksibilnost prostora. Dvorana sadrži sve popratne sadržaje za profesionalni trening i natjecanja, no vrlo ju je jednostavno prilagoditi za organizaciju koncerata, skupova i sajmova. Interijer dvorane odabirom materijala - drvo i akustički paneli, sugerira da se radi o velikom dnevnom boravku za sportaše.
 
3LHD je arhitektonski studio koji djeluje petnaest godina a za svoj rad je primio niz domaćih i nekoliko važnih međunarodnih priznanja i nagrada, među ostalima nagradu za najbolju sportsku građevinu na Svjetskom festivalu arhitekture WAF 2008.

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".