Svečano otvoren bazen za skokove u vodu

3. lipnja 2011.

Sinkroniziranim skokom članova hrvatske reprezentacije Šime Perića i Marka Pervana, s najviše, 10-metarske skakaonice sinoć je otvoren Bazen za skokove u vodu, čime je simbolično označen završetak izgradnje kompleksa Bazena Kantrida. Potom je uslijedio skakački show koji su priredili najbolji hrvatski i talijanski skakači. 

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako novi bazen za skokove u vodu neće služiti samo za skokove u vodu i treniranje članova novoosnovanog Kluba za skokove u vodu Primorje Rijeka, već i treniranje plivanja, sinkronog plivanja i vaterpola te za obuku ronioca.
"Siguran sam da će novi bazen za skokove u vodu biti dodatni poticaj za mnoge Riječane da se bave ovim zahtjevnim, ali i vrlo atraktivnim sportom te da će tribine biti pune," kazao je gradonačelnik Obersnel.
 
Zlatan Hreljac, direktor Rijeka sporta, tvrke koja je zajednički s Gradom Rijekom izgradila kompleks Bazena Kantrida, izrazio je nadu da će Bazeni Kantrida biti i ostati dom naraštaje sportaša, ali i mjesto susreta svih građana Rijeke i njihovih posjetitelja.
 
U sklopu svečanosti otvaranja Bazena za skokove u vodu nastupile su članice Kluba sinkroniziranoga plivanja Primorje - Aqua Maris. Sinkroniziranim skokom simbolično su ga otvorili prvaci Hrvatske i članovi hrvatske reprezentacije Šime Perić iz Kluba za skokove u vodu Primorje Rijeka te Marko Pervan iz Kluba za skokove u vodu Trešnjevka iz Zagreba, nakon čijeg skoka je uslijedio skakački show, u kojem su nastupili talijanski skakači iz kluba ASD Trieste Tuffi, i to članovi talijanske juniorske reprezentacije u skokovima u vodu Gabriele Auber, Giulia Belsasso te Paola Flaminio uz kolege iz kluba: Nicola Rosatija i Sofije Carciotti, kao i hrvatski skakači, i to Šime Perić sa kolegama iz kluba KSV Zadar te Margita Županić, Maja Borić i Juraj Melsa iz KSV Medveščak Zagreb.
 
Bazen za skokove u vodu izgrađen je u sklopu V. faza izgradnje kompleksa Bazena Kantrida, koja je uključivala i postojećih zgrada restorana i malog bazena, krajobrazno uređenje okoliša bazena, rekonstrukciju tribina otvorenog bazena i uređenje plažnoga pojasa. Na novouređenoj plaži Ploče ovog je tjedna podignuta plava zastava, međunarodno priznanje čistoće mora i kvalitetnih sadržaja na plažama.
(Objavljeno: 3. lipnja 2011., izvor www.rijeka.hr)

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".