Svečano otvorenje kompleksa Bazeni Kantrida

24. srpnja 2008.

U četvrtak, 24. srpnja 2008. svečano su otvoreni Bazeni Kantrida, kompleks od 5 bazena i prvi veliki sportski objekt u Rijeci nakon više od 30 godina. Novootvoreni kompleks  zamišljen je kao mjesto okupljanja građana i sportaša, mjesto druženja, vrhunskog sporta, zabave i rekreacije. 

Gradonačelnik Grada Rijeke, Vojko Obersnel otvaranje Kompleksa obilježio je skokom u novi olimpijski bazen, a pridružili su mu se i doajen hrvatskog sporta Zdravko Ćiro Kovačić, plivač olimpijac Marko Strahija te troje mladih sportaša: plivačica Lorena Ercegović, vaterpolist Arih Toni te sinkro-plivačica Zora Bujan. U svečanom plivanju u bazenu pridružili su im se i mlade nade Sportskog društva Viktoria – Primorje 08. 
  
Mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati u prvom javnom nastupu članica Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris i to pod zvjezdanim nebom nakon micanja pomičnog krova novog olimpijskog bazena.

Posebnu zahvalu gradonačelnik je uputio upravo građanima koji su, pored brojnih institucionalnih investitora, kupovinom municipalnih obveznica pomogli izgradnju Kompleksa. 

Veteran riječkog sporta, Zdravko Ćiro Kovačić rekao je da se ulaganje u kompleks itekako isplatilo Gradu Rijeci jer je Rijeka dobila "hram vodenih sportova", a ugodne trenutke u novom sportskom objektu sportašima i građanima zaželio je i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša. 
Izgradnjom Kompleksa tisuće djece dobilo je optimalne uvjete za rad, sportaši vrhunske uvjete za postizanje vrijednih rezultata, građani najljepše javno kupalište na moru i mogućnost uživanja s pogledom na Kvarner s terase kompleksa, a novitet je i mogućnost rekreativnog plivanja. 

Završetkom izgradnje kompleksa novih bazena na Kantridi građani Rijeke i sportaši moći će koristiti pet odvojenih bazena (veliki olimpijski bazen, stari olimpijski bazen koji će se rekonstruirati, bazen za rasplivavanje, bazen za neplivače i bazen za skokove u vodu čija izgradnja predstoji). 

U sklopu kompleksa izgrađena je garaža koja ima 148 parkirnih mjesta, a u objektu garaže nalazi se fitness centar, turistički info punkt i ugostiteljski objekt. Dodatnu kvalitetu prostoru daje sunčalište (550m2) tik do rekonstruiranog starog olimpijskog bazena, ugostiteljski objekt pored recepcije s terasom i restoran s terasom u razini plaže.
Izgradnju kompleksa pratila je i izgradnja komunalne infrasturkture koja je stanovnicima ovog dijela grada donijela novu kvalitetu, u smislu obnovljenog sustava vodoopskrbe i odvodnje područja Kantride i Turna.
Stari bazen također je rekonstruiran te sada udovoljava standardima za olimpijske bazene i natjecanja koja se odvijaju pod okriljem FINA-e i LEN-a.

(Objava: 24. srpnja 2008.; fotografije preuzete s www.rijeka.hr, autor Ivica Nikolac)

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".