Svečano predstavljanje obnovljenog travnjaka SRC-a Belveder

31. kolovoza 2023.

Danas je na Sportsko-rekreacijskom centru Belveder bilo svečano. Na nogometnom igralištu koje se nalazi u sklopu centra izvedeni su radovi na sanaciji postojećeg igrališta i postavljanja nove umjetne trave kao i uređenje tribina i svlačionica. U sklopu predstavljanja obnovljenog travnjaka odigrane su tri revijalne utakmice starijih pionira NK Lokomotiva, NK Rikard Benčić te NK Stari grad.

Radovi zamjene umjetne trave na nogometnom igralištu u sklopu SRC Belveder, koja je bila položena 2014. godine, izvedeni su u razdoblju od 19. lipnja do 14.kolovoza 2023. godine. Radove je izvela tvrtka MAXMAR GRUPA d.o.o. sa sjedištem u Klinča Selu, dok je stručni  nadzor nad radovima obavio GPZ - građevno projektni zavod d.d. iz Rijeke. Sukladno traženim karakteristikama položena je umjetna trava renomiranog njemačkog proizvođača Polytan, a ugrađen je sistem koji se sastoji od umjetne trave tipa LigaTurf RS s ispunom od ekološkog EPDM R granulata.  

Uz polaganje umjetne trave izvedeni su i radovi:
-    Radovi zamjene zaštitne obloge;
-    Soboslikarsko-ličilački radovi uređenja :
o    Ograde igrališta i tribina,
o    Svlačionica i pratećih prostorija
o    Klupa za igrače 
-    Radovi uređenja poljevača;
-    Montirano je 200 plastičnih stolica;
-    Popravak sanitarija za gledatelje (vanjski kontejner)
-    Nabavljen je novi semafor. 


Ukupno je u zamjenu umjetnog travnjaka, zamjenu vertikalne zaštitne obloge obodno uz igralište, nabavku golova i stolica uloženo 443.740,00 €. 
Sredstva za navedene radove osigurana su u Proračunu Grada Rijeke, odnosno Rebalansu Proračuna Grada Rijeke za 2023. godinu. Dio radova u iznosu od 132.700,00 € financirala je Primorsko-Goranska županija, a preostali iznos od 312.200,00 € Grad Rijeka. Rijeka sport d.o.o., ostale radovi u visini 16.442,00 €, financirao je kroz tekuće održavanje objekta, sveukupni iznos investicije iznosi 460.182,00 €.

Sportsko rekreacijski centar Belveder, izgrađen je 1936. godine i spada pod zaštićenu zonu kulture od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a danas objektom upravlja Rijeka sport d.o.o., trgovačko društvo u vlasništvu Grada Rijeke.
Travnati dio igrališta zadnji put je izmijenjen 2014. godine. Nogometno igralište SRC Belveder prema redovnom rasporedu u ovoj sportskoj sezoni koriste klubovi NK Lokomotiva, NK Star Grad, HNK Orijent 1919, NK Rikard Benčić, za provedbu programa javnih potreba u sportu Grada Rijeke.
Nogometno igralište SRC Belvedera ima približno 50.000 ulaza korisnika godišnje, u prvih šest mjeseci 2023. godine samo na nogometno igralište zabilježio 29.905 ulaza korisnika.
 

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".