Završeni radovi na obnovi nogometnih igrališta Robert Komen i pomoćnog igrališta Stadion Kantrida

23. kolovoza 2021.

Na nogometnom igralištu Robert Komen te na pomoćnom igralištu Stadiona Kantrida završeni su radovi obnove postojeće travnate podloge. Zbog dugogodišnjeg pojačanog intezivnog korištenja igrališta na pojedinim mjestima došlo je do oštećenja umjetne trave te potencijalnih mogućnosti da dođe do ozljeda korisnika igrališta. Radovi izvedeni prošli tjedan sastojali su se od:

1.    Pažljivo rezanje, skidanje i odvoz umjetne trave na mjestima koja su se najintezivnije koristila, a samim time i najviše  oštetila – položena je umjetna trava s vlatima visine 4cm s ispunom od suhog kvarcnog pijeska i gumenog granulata;

2.    Po cijeloj površini igrališta izvedeno je strojno niveliranje postojećeg gumenog granulata i podizanje travnih vlati dekompaktorom. Višestrukim prolaskom dekompaktorom dobila se i dodatna mekoća igrališta;

3.    Na tako pripremljenu podlogu ravnomjerno je strojno rasipan dodatni gumeni granulat koji je učešljan, podignute su travnate vlati te nivelirana igrališta.

Komisija NS PGŽ Rijeka, NS HNS-a Rijeka te predstavnici Rijeka sporta obišli su dana 24. kolovoza 2021. godine  sva nogometna igrališta s umjetnom travom u Rijeci (SRC Belveder, NI Robert Komen i pomoćno igralište Stadiona Kantrida) te je utvrđeno da su svi nedostatci otklonjeni te je izdano odobrenje za odigravanje službenih utkmica mladeži Hrvatskog nogometnog saveza kojima rukovodi NS HNS-a Rijeka.
 

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".