Astronomski centar Rijeka

Dalje od Sunca

Dalje od Sunca
 • Žanr: animirani film
 • Trajanje filma: 25 minuta
 • Jezici prikazivanja: hrvatski, engleski, ruski
 • Naziv filma u originalu: Beyond the Sun

  Dalje od Sunca je 25-minutni animirano-edukativni film idealan za djecu viših razreda osnovne škole. Gledatelji se pridružuju djevojčici Steli koju njezin novi prijatelj Mjesec vodi u edukativnu potragu za planetima poput našeg, planetu na kojem bi mogao postojati život. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, likovima su glasove posudili glumci Dino Antonić – Mjesec, Buga Šimić – Mama, Marta Simikić – Stela.

  Sadržaj filma:

  Glavni lik filma je djevojčica Stela, zaljubljenica u astronomiju koju jednu večer prije spavanja posjećuje Mjesec i njegovi nestašni prijatelji. Mjesec upita Stelu da li voli gledati u nebo, na to se Stela pohvali svojim znanjem o astronomiji i poznavanju planeta, što nasmije Mjesec koji joj objašnjava da poznaje sve planete Sunčevog sustava, ali da Svemir čini mnogo više sustava i zvijezda te da postoje i planete koji kruže oko drugih zvijezda – egzoplanete.
  Mjesec i Stela istražuju što su to egzoplaneti te kako ih otkriti, promatraju odbjegle planete, oceanske svjetove i Super Zemlje. Stela saznaje sve o lovcima na egzoplanete, astrofizičarima, koji s različitih mjesta na Zemlji promatraju Svemir u potrazi za planetima poput našeg.
  Stela je odlučna u namjeri da odmah krene u istraživačku avanturu, međutim Mjesec ju podsjeti da se prvo mora dobro naspavati.

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".