Astronomski centar Rijeka

Program za grupne posjete

Program za grupne posjete

Edukativni izleti

Astronomski centar Rijeka educira o Svemiru i njegovim zanimljivostima kroz Fulldome filmove i live prezentacije u planetariju. Prezentacije su interaktivne te omogućavaju gledateljima postavljanje pitanja i direktnu komunikaciju zbog čega su i vrlo traženi program.

Možete kreirati vlastiti program odabirom između 12 različitih filmova i 30 prezentacija uživo koji obrađuju različite teme iz  astronomije, astronautike, astrognozije, ekologije i dr. Osim različitih programa u planetariju možete odabrati promatranja teleskopima, predavanja, radionice i dr.
 

Vrijeme posjeta

Za grupe od 20 - 50 osoba trajanja posjeta kreću se 1 do 2 sata ovisno o odabiru programa i to program u planetariju taje oko 50 minuta te predavanje u trajnju od 30 minuta. U slučaju lijepog vremena moguće je i promatranje kroz prijenosni teleskop koje traje otprilike još dodatnih 30 minuta.

Za grupe do 20 osoba, trajanje jednog programa je između 50 minuta i 1 sata. Moguće je organizirati edukaciju samo u planetariju uz paket program, uvodnu prezentaciju i kolaž programa iz fundusa Centra u trajanju od sat i petnaest do sat i trideset minuta. 

Naši prijedlozi

Program je namijenjen mlađim dobnim uzrastima koji tek kreću otkrivati Svemir i osnove astronomije.

Kroz planetarij program mali istraživači upoznaju se s najbližim svemirskim susjedstvom - Sunčevim sustavom kroz projekciju animiranog filma Putovanje male zvijezde nakon čega slijedi zabavno predavanje o Sunčevom sustavu kroz koje produbljujemo informacije iz filma.

Program za odrasle organizirajte u večernjim satima i spojite jedinstven doživljaj u digitalnom planetariju s promatranjem neba uz stručno vodstvo.

 

Kontaktirajte nas

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".