Astronomski centar Rijeka

Stalni postav Astronomskog centra Rijeka

Stalni postav Astronomskog centra Rijeka

U stalnom postavu Astronomskog centra Rijeka posjetitelji mogu pogledati slike poznatog umjetnika Borisa Mardešića zajedničkog nazivnika "Kozmički ciklus" te makete svemirskih letjelica.

Umjetnik Boris Mardešić  (pok.), kojeg za Rijeku veže i prvo samostalno izlaganje daleke 1956. godine, slike za stalni postav donirao je Rijeka sportu, odnosno Astronomskom centru Rijeka, u sklopu svoje izložbe "Beskrajni svemir" održane krajem prosinca 2010. godine.
 
Makete Soyuz TM-13 (ruska svemirska letjelica za put u Svemir) i Space Shutle Atlantis (posljednji space shuttle koje je lansiran u Svemir od strane SAD i to 2011. godine) koje su izradili članovi Maketarskog kluba Zeppelin Rijeka, nalaze su u stalnom postavu od obilježavanja Svjetskog tjedna Svemira 2011.

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".