Atletska dvorana Kantrida

O objektu

O objektu

Atletska dvorana Kantrida nalazi se u istoimenom kvartu. Objekt je izgrađen 2010. godine.

Osnovna namjena objekta je za sportove: atletika, aerobic, košarka, mali nogomet, penjanje, ples, stolni tenis. Uz to objekt se povremeno koristi za turnire i rekreaciju.

Glavni dio objekta čini glavno borilište obloženo tartanom (površine 1.352 m2), a dopunjavaju ga penjačka stijena (visine 12 m), fitness, dvorana za sastanke, upravna zgrada, svlačionice te pomoćni prostori. 

  • Gledalište: 330 sjedećih i 80 stajaćih mjesta
  • Javni prijevoz: objekt je sa središtem grada povezan autobusnom linijom br. 1
  • Bruto tlocrtna površina građevine: /

 

Opširnije

Radovi na gradnji su započeli krajem 2008. godine. Atletska dvorana Kantrida svečano je otvorena u svibnju 2010. godine, a dio je Sportsko-rekreacijskog centra Kantrida. U prvom je redu namijenjena treningu atletičara i organizaciji dvoranskih sportskih natjecanja u atletici, ali i odvijanju ostalih sportskih i rekreativnih aktivnosti. 

Na parteru dvorane, obloženom elastičnim atletskim tartanom, nalaze se površine za trkačke, skakačke i bacačke atletske discipline. Tartanska podloga se proteže i cijelom dužinom spojnog mosta i vanjske terase. Parter se može (spuštanjem pomične zavjese/pregrade) podijeliti na tri terena, te se tako mogu istodobno koristi na parteru tri različita sadržaja: istovremeno se mogu koristiti i dodatni prostori kao što je trijem, galerija i prostor ispod galerije. Prostor je moguće koristiti i za kongresnu ponudu. 
Na sjevernoj strani dvorane nalazi se galerija s teleskopskim tribinama kao i prostori za ulaz posjetitelja, odnosno publike sa sanitarnim čvorovima.

Posebnost dvorane je penjačka stijena (visine 12 m), jedna od najviših umjetnih penjačkih stijena u zatvorenom prostoru u Hrvatskoj.

Najveće natjecanje do sada održano u Atletskoj dvorani Kantrida je Prvenstvo Hrvatske u atletici u dvorani za seniore/seniorke, održano u siječnju 2011. godine. Ovo najjače dvoransko prvenstvo u atletici u Hrvatskoj po prvi puta se održalo izvan Zagreba.

Atletska dvorana Kantrida izdvaja se i svojom arhitekturom - odabirom oblutaka i keramike kao završnog krovnog pokrova nastojao se postići vizualni efekt mreškanja i svjetlucanje morske površine u otvorenoj vizuri koja se preko krova građevine otvara s Istarske ulice prema Riječkom zaljevu. Atletska dvorana Kantrida nalazi se uz Stadion Kantrida, 50 metara od mora, prema istoku grada, na udaljenosti od 500 metara nalazi se Sportsko-rekreacijski centar 3. maj, a 200 metara prema zapadu i kompleks Bazeni Kantrida.

Dvorana je izvedena tako da je mogu koristiti i sportaši s invaliditetom, i to uporabom dizala i rampe za olakšano savladavanje visinskih razlika, zasebnih svlačionica, prilagođenih sanitarnih čvorova, zasebnih parkirnih mjesta. Osim za osobna vozila osoba s invaliditetom te kombi za osobe s invaliditetom na zapadnom ulazu, Atletska dvorana Kantrida ima i 14 parkirnih mjesta za službena i ostala vozila.

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".