Atletska dvorana Kantrida

Penjačka stijena

Penjačka stijena

Umjetna sportska penjačka stijena visine 12 metara smještena je u samoj dvorani i ima vlastite svlačionice i sanitarni čvor. Jedna je od najviših umjetnih penjačkih stjena u zatvorenom u Hrvatskoj i ima više od 46 smjerova penjanja, što je najviše smjerova na jednoj umjetnoj stijeni u Hrvatskoj.  

Smjerovi su postavljene tako da se mogu kombinirati teži i lakši smjerovi (nije obavezno kretati se jednom bojom, odnosno jednom težinom), a riječka stijena ističe se i po hvatištima.

Težina uspona na penjačkoj stijeni u Atletskoj dvorani Kantrida proteže se od 4b do 7c (u sportskom penjanju težina uspona mjeri se brojkama od 3 do 9b s varijacijama a,b,c i +).

Penjačka stijena pogodna je za održavanja natjecanja u brzinskom i težinskom penjanju.

Korištenje penjačke stijene:

Svi klubovi istovremeno koriste penjačku stijenu uz uvjet da jedna osoba ovlaštena od kluba preuzme ključ na recepciji i odgovara za red u dvorani za penjanje do trenutka vraćanja ključa kada mora preuzeti opet osoba sa ovlaštenjem.

Iz sigurnosnih razloga, korisnici ne koriste penjačku stijenu za vrijeme održavanja raznih takmičenja i većih događanja u Atletskoj dvorani Kantrida.

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka: od 15:00 do 22:30 sati
Subotom: od 8:00 do 15:00 sati

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".