Bazeni Kantrida

Bazen za skokove u vodu

Bazen za skokove u vodu

Veličina: 20 x 25 m x 5 m
Temperatura vode: 29ºC (+/- 0,5ºC)
Temperatura zraka: 30ºC (+/- 1ºC, može varirati, jer je ljeti  bazen otvoren, a zimi pokriven balonom)   

Osim za skokove u vodu, bazen je namijenjen sinkroniziranom plivanju i vaterpolu, a zbog njegove dubine mogu ga koristiti i ronioci. Dimenzije bazena te dimenzije skakačkih mjesta, platformi i dasaka, regulirane su i dimenzionirane prema tehničkim smjernicama Međunarodne plivačke organizacije (FINA).
Bazen u svojim obodnim zidovima sadrži otvore za podvodne zvučnike te otvore za promatranje skokova. U sklopu bazena  za skokove  u vodu nalazi se i bazen za relaksaciju skakača tijekom treninga i natjecanja.
 
Impresivni toranj za skokove, koji je sagrađen od materijala koji mijenja boju ovisno o kutu gledanja, ima skakaonice na visinama 1, 3, 5, 7.5 i 10 metara.

Djelomično natkrivene tribine imaju ukupno 378 sjedećih mjesta/tribina, 9 mjesta za invalide te loža za do 15 ljudi.

U suterenu objekta smještena je strojarnica bazena u kojoj se, između ostaloga, nalazi i uređaj za upuhivanje zraka ispod skakačkih mjesta (bubble).

Bazen za skokove u vodu natkriven je presostatskim balonom od kraja rujna do sredine svibnja zbog hladnih vremenskih uvjeta, a kako bi plivalište uvijek bilo u upotrebi.

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".