Bazeni Kantrida

Edukacija za građane

Škole koje održavaju sportski klubovi.

Edukacija za građane

Pored sportskih programa na Bazenima Kantrida sportski klubovi održavaju škole plivanja, vaterpola, sinkroniziranog plivanja i triatlona, kao i programi Rijeka pliva i Prve tri su najvažnije.

Edukativni sadržaji

 1. Udruga Patak - UNICEF-ov program koji daje posebnu važnost ranom razvoju djece i poticanja roditeljstva. Program na Bazenima Kantrida u Malom bazenu,  provodi Društvo športske rekreacije Patak, a obuhvaća djecu u dobi od 8 mjeseci pa do 3 godine u terminima ponedjeljak 13.45 – 15.00 i subotu od 14.45 do 17.00 sati.  Program se zasniva na ranoj obuci plivanja koja se sastoji od privikavanja na medij vode i učenju svih osnovnih kretnji potrebnih za usvajanje samostalnog plivanja. Aktivno sudjelovanje djeteta u tjelesnim aktivnostima u vodi istovremeno omogućuje veću povezanost s roditeljima te druženje s ostalom djecom istog uzrasta, što je važan čimbenik socijalizacije djece.
  Više informacija o programu na broj 091 437 51 01 i 091 437 51 02 ili na e mail: dsr.patak@gmail.com(link sends e-mail)
   
 2. Dječji vrtić Rijeka tijekom tri mjeseca organizira projekt obuke neplivača, u koji su uključena djeca riječkih sportskih vrtića. Naši najmlađi sugrađani tako imaju priliku posjetiti Bazene Kantrida i učiti plivanje uz pomoć kineziologa i svojih odgajateljica.
   
 3. Plivački klub Primorje Croatia osiguranje

  Plivački vrtić za djecu od 4—6 godina podrazumijeva obuku neplivača u trajanju od 12 sati te nakon uspješno završenog tečaja djeca nastavljaju usvajati osnovne plivačke vještine kroz igru i treninge prilagođene njihovoj dobi. Treninzi se provode 2 puta tjedno po 60 minuta, tijekom cijele školske godine. Cilj ovog programa je usmjeravanje djece u plivački sport kroz igru te pozitivan utjecaj na psiho-fizički razvoj djeteta.


  Program Škole plivanja traje 5 godina, a treninzi se provode 3 puta tjedno tijekom prve dvije godine i do 6 puta tjedno u petoj godini Škole. Cilj ovog programa je usavršavanje plivanja kroz sve četiri tehnike te razvijanje osnovnih funkcionalnih i motoričkih sposobnosti. Nakon završenog programa djeca prolaze selekciju te ukoliko zadovolje kriterije natjecateljskog programa mogu se priključiti takmičarskom pogonu plivačkog kluba.


  Projekt "Rijeka pliva"
  Otvaranjem novih bazena na Kantridi stvoreni su uvjeti za kvalitetnije treniranje sportaša, ali i za pokretanje nekih novih aktivnosti. Jedna od njih je i projekt "Rijeka pliva", prvi takve vrste u Hrvatskoj, čiji je cilj da svi učenici drugih razreda osnovnih škola grada Rijeke nauče plivati. Škola plivanja uključuje podučavanje tehnici plivanja, disanja i snalaženja u vodi. Tijekom prvog sata učenici se razvrstavaju u grupe prema  savladanom stupnju vještine plivanja. Nakon provedene obuke, pod stručnim okom instruktora plivanja, učenici se testiraju i dobivaju diplomu o završenom tečaju plivanja. Za učenike koji u sklopu tečaja ne nauče plivati, Plivački klub organizira dodatni tečaj. Projekt godišnje uključuje preko 1000 učenika iz 23 osnovne škole. Projekt su zajednički osmislili Plivački klub Primorje Croatia osiguranje i Odjel za odgoj i školstvo Grada Rijeke. Više o projektu na web-stranicama Grada Rijeke.

  Grad Rijeka 2012. godine dobio je nagradu za postignute rezultate u obuci neplivača kroz projekt Rijeka pliva.
   
 4. Klub sinkroniziranog plivanja "Primorje Aqua Maris" upisuje u školu sinkroniziranog plivanja, namijenjenu djevojčicama starijim od 5 godina s usvojenim osnovama plivanja. Od opreme su potrebne kvačica za nos i kupaći kostim. Informacije se mogu dobiti svakog radnog dana u tajništvu kluba na Bazenima Kantrida, Podkoludricu 2, od 8 do 14 sati ili na tel. 051/621-682.
   
 5. Vaterpolo klub Primorje Erste Bank - cilj vaterpolske škole je obučiti polaznike osnovnim plivačkim tehnikama i osnovnim specifičnim elementima vaterpolske tehnike. Škola traje tri do četiri godine o okuplja djecu od 7 do 11 godina. Za obuku osnovnih tehnika bilo plivačkih bilo vaterpolskih, mogu se primjenjivati različitih modela rada, ali za dulji i temeljitiji rad s djecom najprije se obrađuju igre u vodi. Program je podijeljen na početnu i naprednu grupu vaterpolske škole. Sve informacije se mogu dobiti na e-mail vaterpolo.klub.primorje@ri.t-com.hr(link sends e-mail).
   
 6. Klub skokova u vodu Primorje 2010 – klub je osnovan 2010. godine, a treninzi su započeli u lipnju 2011. Informacije na telefon 051/313-500. Informacije o radu kluba mogu dobiti i na Bazenima Kantrida utorkom i četvrtkom od 17-20.
   
 7. Plivački klub Rijeka upisuje djecu svih uzrasta (od škole plivanja do natjecatelja). Sve informacije možete dobiti putem e-maila plivackiklub.rijeka@gmail.com(link sends e-mail).
   
 8. Plivački klub Nevera obuku za djecu i mladež provodi kroz različite programe ovisno o stupnju znanja plivanja. Tako postoji Škola plivanja (početnici, učenje prvih zaveslaja, učenje tehnike i stilova plivanja, usavršavanje tehnika plivanja) te natjecateljski program. Kontakt tel. 051/267 222; mob: 098 9045 889; e-mail: pknevera@gmail.com(link sends e-mail)
   
 9. Plivački klub Forca - Plivački klub Forca osnovan je s ciljem obuke neplivača i plivača s posebnim potrebama. Koristi se standardna i Halliwick tehnika te elementima Sherill tehnike učenja plivanja u svome radu. Klub ima i natjecateljsku grupu. Više informacija možete dobiti na e-mailu fforca@yahoo.com(link sends e-mail).

 10. Plivački klub Kantrida - klub je osnovan u travnju 2014. godine. Više informacija možete dobiti putem e-maila info@pkkantrida.hr(link sends e-mail)

 11. Triatlon klub Rival periodično organizira tečaj plivanja u sklopu škole triatlona za djecu od 8 do 12 godina.
   
 12. Klub podvodnih aktivnosti "3. maj" na Bazenima Kantrida organizira tečaj plivanja s perajama. 

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".