Bazeni Kantrida

Iskustva korisnika

Što su rekli zadovoljni sportaši?

Frederic Sadys, trener i Laurent Regna, predsjednik Club de Natation des Epinettes de Paris

"Naši mladi plivači, koji se ovdje pripremaju za juniorsko prvenstvo Francuske, imali su savršene uvjete za rad i boravak. Drago mi je da smo iskoristili ponuđenu priliku i došli u Rijeku, a sve zahvaljujući turističkoj agenciji Stadium 360 gđe. Anne Caçador" - rekao je Sadys.
 

Pohvalama se pridružuje i predsjednik Laurent Regna:

"Sviđa nam se Rijeka, i grad i uvjeti koje smo ovdje imali, zahvaljujući domaćinima. Raduje nas što smo bili blizu mora. Nije lako pronaći dobre uvjete za pripreme i uvjeren sam da ćemo se ponovo vratiti u vaš grad".

Treneri i reprezentativci plivačke reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država

Od 22. do 29. srpnja 2015. godine na Bazenima Kantrida plivačka reprezetacija Sjedinjenih Američkih Država održala je plivački kamp prije Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima u Kazanu.

 „Nadam se da ste svjesni ovoga što imate. Ovo su među najboljim uvjetima na svijetu i da nema mora u pozadini! No s morem iza nas i ovim uvjetima, moram reći, ovdje su uvjeti  za trening bolji nego u Sjedinjenim Državama. Ovdje smo održali i trening u moru jer nema straha od morskih pasa, na što su nas upozoravali kad smo bili na pripremama u Australji. Vrlo je relaksirajuće plivati u moru, tim uistinu uživa. Boravak ovdje je uistinu naš najbolje mogući način priprema za natjecanje, ne samo u fizičkom nego i u psihološkom smislu.“
David Marsh, trener plivačke reprezentacije SAD-a

„Imali smo kamp u Italiji u Rimu, volimo ga, no ovdje je uistinu predivno. Vrlo ste gostoljubivi, imamo odličan smještaj, predivno, čisto more, imamo sve preduvjete za osvojiti medalje.“ - Dave Salo, glavni trener ženskog dijela plivačke reprezentacija SAD-a

„Ovdje je predivno. Plivači i članovi reprezentacije kažu da imaju osjećaj da su umrli i stigli u raj koliko je lijepo. Vrlo smo srdačno primljeni i dobili sve što nam je potrebno za trening i više od toga. Skoro pa ne bi ni otišli koliko nam je dobro. Da nije pred nama natjecanje, ostali bi i duže.“ - Frank Buch, direktor plivačke reprezentacije SAD-a.

„Ovdje je čudesno. Ovo je jedno od pet najljepših mjesta na kojima sam ikad bila. Zaista smo blagoslovljeni što smo imali priliku doći ovamo. Ovakve prilike u životu se rijetko pružaju, drago mi je što smo je iskoristili. Pri sam put u Hrvatskoj, nadam se ne i posljednji. Prije nego smo došli dobili smo fotografije i pitala sam se može li zaista biti tako lijepo. Kada smo doputovali, rekla sam: O Bože, još je i ljepše! Međutim mnogi s kojima sam razgovarala rekli su da im je Hrvatska ili najbolje ili jedno od najboljih mjesta na kojima su bili. I to je istina.“ - Missy Franklin, plivačka reprezentativka SAD-a

Ferdinand Kendi, predsjednik i trener kluba SV Spittal Volksbank, Spittal an der Drau, Austrija

Rijeka je našim plivačima uvijek bila najdraže mjesto za trening. Dovoljno velik otvoreni olimpijski bazen, izvrsna lokacija s pogledom na Opatiju; lako se zaboravi da plivači nisu na odmoru, već se trebaju koncentrirati na utrku u kojoj presuđuju desetinke sekunde.

Već 2013. godine naša olimpijka iz Londona 2012 Lisa Zaiser mogla se u potpunosti pripremiti kao dio našeg kluba SV Spittal Volksbank i postigla je 6. i 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Berlinu. Ove godine u središtu pažnje je Heiko Gigler; on će nakon 10 dana treniranja na Bazenima Kantrida pokušati ostvariti dobar rezultat na Europskom prvenstvu mladih u Dordrechtu u Nizozemskoj. A 2015. godina? Sigurno se vraćamo!

Daniel i Denes Varga, vaterpolisti

Osim što su došli u grad koji ih je odmah prihvatio. Mađarski reprezentativci naglašavaju da su izuzetno zadovoljni uvjetima u kojima treniraju na Bazenima Kantrida. Ističu da su Bazeni Kantrida objekt koji će se teško naći u Europi pa čak i u svijetu.

Frano Vićan, vaterpolist

Poslušajte što o Bazenima Kantrida kaže hrvatski reprezentativac i igrač Vaterpolo kluba Primorje EB kaže o Bazenima Kantrida.

Oussama Mellouli, plivač

Tuniski plivač Oussama Mellouli trenirao je na Bazenima Kantrida pred odlazak na Olimpijske igre u London 2012, gdje je osvojio zlatnu olimpijsku medalju u disciplini plivačkog maratona na 10 km, osvojio brončanu olimpijsku medalju u plivačkoj utrci na 1500 m slobodno te postao prvi plivač s medaljama na Igrama u bazenu i otvorenim vodama u olimpijskoj povijesti.
Prilikom priprema u Rijeci, za Sportske novosti istaknuo je kako su uvjeti za trening na Bazenima Kantrida fantastični.

"Bio sam na puno bazena, ali ovaj je najljepši. Položaj je poseban, tik uz more" - Oussama Mellouli

Danska plivačka reprezentacija

Danska plivačka reprezentacija u nekoliko je navrata trenirala na Bazenima Kantrida.

Uoči Olimpijskih igara u Londonu 2012:

Izbornik Danaca, Nizozemac Paulus Wildeboer je Sportskim novostima istaknuo niz komplimenata na račun domaćina priprema i Bazena Kantrida:

"Kompleks je zaista fantastičan. Izbor Rijeke kao baze za pripreme uoči nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu pokazuje se odličnim"

Dodao je kako im je na Kantridi na raspolaganju vanjski, ali i unutarnji bazen, što im je također izuzetno bitno, budući da su se u Londonu finala plivala pod zatvorenim krovom. Wildeboer je naglasio kako, budući da su finala u Londonu u večernjim terminima, domaćin u Rijeci izašao je danskim reprezentativcima ususret, omogućivši lakšu prilagodbu na termin finalnih utrka.
 
Kako je izbornik naglasio za Novi list, Bazene Kantrida preporučio im je Željko Jukić, otac i trener austrijskih plivača Mirne i Dinka, a kad je i sam došao provjeriti uvjete za treninge, istaknuo u oči mu je posebno upala kombinacija vanjskog i unutarnjeg bazena, činjenica što nema buke te blizina smještaja u Opatiji.
 
Na Bazenima Kantrida trenirala je desetočlana danska olimpijska reprezentacija. Plivačica Lotte Friis, dvostruka svjetska pobjednica iz 2009. i 2011. godine te osvajačica brončane medalje na Olimpijskim igrama 2009. godine, za Novi list je kazala kako joj se jako sviđa u Rijeci, dodavši kako su bazeni odlični.

Lipanj 2014., trening kamp juniorske plivačke reprezentacije

"U Rijeci sam bio samo četiri dana, ali naša nacional juniorska ekipa bila je vrlo zadovoljna tijekom svog dvotjednog boravka. Kompleks bazena je fantastičan i imali smo potpunu slobodu i savršene uvjete za trening. Veoma sam zahvalan na svemu, a pogotovo na pomoći i savjetima koje nam je dao vaš Upravitelj Bazena Kantrida, Marko Strahija. Svi su bili odlični i hvala vam." - Nick Juba, Danish Swimming, Head Coach

Danski plivači pripremali su se na Bazenima Kantrida i uoči Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima u Kazanu 2015.

Norveška plivačka reprezentacija

Predolimpijski kamp uoči Olimpijskih igara u Londonu 2012. na Bazenima Kantrida odradio je i norveški plivački tim, čiji su članovi bili izuzetno zadovoljni uvjetima za pripreme.

"Iako Olimpijske igre nisu za nas završile kako smo se nadali, norveški plivački tim izuzetno je zadovoljan s predolimpijskim kampom na Bazenima Kantrida" - Ingrid Haslev Anmarkrud, Norveška plivačka federacija 

U pripremama na Bazenima Kantrida sudjelovali su Ingvild Snildal, Lavrans Solli i Sara Nordenstam.

Alexander Dale Oen, plivač

"Uoči Europskog prvenstva s Norveškom sam reprezentacijom proveo tjedan dana na pripremama u Rijeci. I bilo je zaista fantastično. Ostali smo impresionirani bazenom pogotovo ljudima koji tamo rade, sve što smo željeli to su nam domaćini i ispunili."

To su dojmovi s Bazena Kantrida Alexandera Dale Oena, koji je na Euorpskom prvenstvu u plivanju u Budimpešti 2010. godine u disciplini 100 metara prsno osvojio zlatnu medalju, a u disciplini 200 metara prsno srebrno odličje.

Ovaj vrhunski plivač još je dodao:

"Imali smo potrebne staze i osjećali smo se zaista dobrodošli. Zbog sjajnih uvjeta već sada razmišljamo o Rijeci kao mjestu gdje bi mogli odraditi i pripreme za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. I hrana je bila fantastična što je za nas sportaše iznimno važno."

Vjekoslav Kobešćak, pomoćni trener Hrvatske vaterpolo reprezentacije i Vaterpolo kluba Mladost

Sigurno jedan od najboljih kompleksa vodenih sportova u Europi. Ono što Bazene Kantrida posebno izdvaja je ulaganje u kompleks koje se vidi kroz vrhunske uvjete održavanja – čistoća bazena i okolnih površina je savršena, a ugodno osoblje koje stoji na raspolaganju. Bazeni su se pokazali kao odličan domaćin velikih natjecanja, a daljnjom izgradnjom (vidim da se gradi bazen za skokove i tribine), sigurno će ponovno biti domaćin nekog od velikih natjecanja.

Maro Joković, igrač Hrvatske vaterpolo reprezentacije i Vaterpolo kluba Jug

Ugodan ambijent za treniranje. U odnosu na druge bazene postoji jako dobro opremljena teretana, posebna prednost je što imate unutarnji i vanjski bazen koji omogućuju nesmetano treniranje po svim vremenskim uvjetima. Postoji velika dodatna ponuda kako za sportaše tako i za građane, wellness nudi različite usluge, a trgovina sportske opreme nudi veliki izbor, pogotovo opreme za vaterpolo. Bazen nije daleko od hotela.

Vanja Udovičić, kapetan Srpske vaterpolo reprezentacije

Bazeni Kantrida omogućavaju uvjete koje bi svaki sportaš mogao poželjeti. Kvalitetom konkurirate bilo koje europskom bazenu, zadovoljeni su zahtjevi treninga svih vodenih sportova. Žao mi je da Srbija i Beograd nemaju jedan ovakav kompleks. Bilo bi odlično kad bi sve pripreme mogli odraditi u Rijeci. 

Sanja Jovanović, plivačica

Svaki novi dolazak na Vaše, ali i moje Bazene Kantrida (ipak sam tu provela dvije prekrasne godine svog sportskog života i uspjeha) izazove u meni još jednom pregršt emocija. U Rijeci sam se pripremala za  obaranje svjetskog rekorda i provela najsjajnije dane svoje karijere u prosincu 2008. godine na sjajno odrađenom 12. europskom prvenstvu u plivanju u kratkim bazenima Rijeka 08. Ovakav novi bazen može biti uzor mnogim plivalištima na svijetu na kojima sam imala prilike nastupati.

Jako sam ponosna na to što Hrvatska i Rijeka imaju ovakav plivački kompleks i kada bi svi naši gradovi od Siska,  Zagreba (Dubrave), Splita pa do mog Dubrovnika imali još ovakvih borilišta sigurno bi i uspjeh Hrvatskog plivanja bio još veći. Danas završava Prvenstvo Hrvatske na Kantridi i još jednom mogu potvrditi da je divno ponovo doći među i moje sugrađane - u Rijeku. 

Duje Draganja, plivač i Goran Kežman, trener

Najljepše se zahvaljujemo na odličnoj organizaciji Prvenstva Hrvatske u Rijeci, od 2. do 6. srpnja 2009. godine. Vaš iskazani trud uvelike je doprinio vrhunskim rezultatima koje smo postigli. Nadamo se budućim prilikama za sportska druženja na Vašem bazenskom kompleksu. 

Mario Todorović, plivač

Kompleks Bazeni Kantrida po mom mišljenju je jedan od najboljih u Europi. Na tom bazenu uvijek mi je gušt plivati zbog načina ljudi koji pristupaju natjecanju, ali i ostalih stvari koji se događaju na bazenu, ponajviše karakteristike ljudi koji rade na bazenu.
Uvijek pozdravljaju plivače bez obzira bili oni čistaci ili nešto drugo, što izuzetno cijenim, za razliku od ljudi koji rade na bazenima u nekim drugim hrvatskim gradovima. Također sam primijetio da dosta pazite na čistoću i higijenu na bazenu, da se poštuju pravila bazena. Jako vas podupirem u tom i samo nastavite u tom smjeru. Kad već imamo nove bazene ne moramo ih uništiti u roku godinu dana, već ih moramo čuvati da traju  vječno.
 
Samo nastavite dalje s pozitivnim radom i provedbom programa na Bazenima! 

Samir Barač, vaterpolist

Kroz razdoblje koje smo proveli na kompleksu Bazena Kantrida i korištenju teretane sve je funkcioniralo super: od topline vode do svlačionica i tuševa. Sve je nadohvat ruke i funkcionalno. Kompleks je prekrasan i što je najvažnije – izvrsno služi vrhunskim sportašima. 

Japanska plivačka reprezentacija

Na Bazenima Kantrida svoje pripreme za Svjetsko prvenstvo u plivanju Rim 2009 odradio je japanski plivački tim, koji je bio izuzetno zadovoljan uvjetima za pripreme na Bazenima Kantrida.

Dojmove japanske reprezentacije prije odlaska na Prvenstvo prenio je glavni menadžer, gosp. Totsuo Ogura:

"Zadovoljstvo mi je spomenuti Bazene Kantrida i grad Rijeku kao fantastično mjesto. Zahvaljujemo na svemu i nadam se da ćemo se opet vidjeti. Osvoje li naši sportaši medalju ili medalje na Svjetskom prvenstvu u plivanju ovog ljeta u Rimu, vjerujemo da će to biti najbolja preporuka za Bazene Kantrida".

Inače, na Svjetskom prvenstvu u plivanju japanska plivačka reprezentacija osvojila je četiri medalje.

Plivački klub Žito iz Osijeka

Tijekom Uskrsa 2009. godine u riječkim Bazenima Kantrida pripreme je održao  Plivački klub Žito iz Osijeka. O tome kamo su tekle pripreme mladih plivača iz Plivačkog kluba Žito najbolje su opisali oni sami:

"Što se tiče samih priprema, bilo nam je odlično. Uvjeti za treniranje su izvrsni, počevši od svlačionica pa do bazena i fitnesa. Naši plivači (osobito oni najmlađi) su oduševljeni novim bazenom i svi se nadaju i jedva čekaju da i mi u Osijeku dobijemo bazen barem upola tako dobar kao što je vaš," rekla nam je Jelena.

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".