Bazeni Kantrida

O Bazenima Kantrida

O Bazenima Kantrida

Bazeni Kantrida se nalaze na Kantridi. Objekt je izgrađen 1972. godine, a rekonstruiran je 2008. i 2011. godine.

Osnovna namjena objekta je za sportove: plivanje, ronjenje, sinkronizirano plivanje, skokove u vodu, triatlon i vaterpolo. Uz to objekt se koristi za razna natjecanja i rekreaciju.

Bazeni Kantrida sastoje se od pet bazena

  • Olimpijski bazen 1 (dvoransko plivalište)
  • Olimpijski bazen 2 (otvoreno plivalište, zimi natkriveno balonom)
  • Bazen 25m
  • Dječji bazen
  • Bazen za skokove u vodu (otvoreno plivalište, zimi natkriveno balonom)

Bazeni Kantrida su prvenstveno sportski objekt, ali nudi i niz sadržaja za rekreaciju, opuštanje i zabavu. Sportašima i građanima na raspolaganju su fitness i wellness, a u sklopu kompleksa nalazi se i ronilački klub. Posjetitelji se mogu opustiti u nekom od dva ugostiteljska objekta, iz kojih se pruža prelijepi pogled na more, otoke Krk, Cres i Lošinj, potom Učku, Opatiju i Lovran. Pogled se pruža i s javnog trga koji se nalazi na vrhu javne garaže s gotovo 150 parkirnih mjesta. Ispod Bazena Kantrida, s morske strane smještena je javna gradska plaža Ploče (uređena sredinom lipnja 2011. godine).

Nagrade

Bazeni Kantrida do sada su dobili niz svjetskih priznanja:

 

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".