Bazeni Kantrida

Plaža Ploče (plaža, sunčalište, šetnica, teren za odbojku na pijesku)

Plaža Ploče (plaža, sunčalište, šetnica, teren za odbojku na pijesku)

Neposredno ispod kompleksa Bazena Kantrida prostire se plažni pojas u dužini od 350 metara i površini od 14.000 m², koji uključuje plažu Ploče s pratećim sadržajima te šetnicu. Danju najposjećenija plaža u Rijeci, navečer mjesto za šetnje i izlazak.

Kupači mogu birati između šljunčanog i betonskog sunčališta. Na raspolaganju su im tuševi, kao i 22 kabine za presvlačenje te 13 toaleta, što uključuje i one prilagođene osobama s invaliditetom. Osobama s invaliditetom na raspolaganju je rampa za lakši ulazak u more, kao i lift za pristup plaži.

Posjetitelji plaže Ploče vozila mogu parkirati u javnoj garaži te se liftom spustiti do recepcije Bazena Kantrida. Preko terase caffe bara dolazi se do stubišta, koje vodi do šetnice i same plaže, a osobama s invaliditetom na raspolaganju je platforma kojom se korisnik diže na razinu sunčališta s kojeg se drugom platformom spušta na šetnicu, tj. plažu.

Na plaži je uređen i pješčanik za djecu igralište za odbojku na pijesku.

Plača Ploče dobila je Plavu zastavu, međunarodno priznanje čistoće mora i kvalitetnih sadržaja na plažama, za 2011. i 2012. godinu. Tijekom sezone kupanja kupačima je na usluzi spasilačka služba.

Plaža Ploče je 2011. godine u sklopu akcije Plavi cvijet dobila posebno priznanje u kategoriji najbolje uređene javne plaže, a 2012. godine u sklopu akcije Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku proglašena je najboljom plažom u kategoriji urbane/mjesne plaže.

Izvještaj o kakvoći mora na plaži Ploče u 2014.

Brošura 'Riječke plaže'

Preuzmite brošuru.

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".