Bazeni Kantrida

Upute za korištenje, kućni red i pravilnici

Pravila korištenja bazena

Ljubazno osoblje recepcije pruža posjetiteljima pomoć i informacije vezane za korištenje bazena. Na recepciji se preuzimaju narukvice, koje omogućuju kretanje prostorima bazena predviđenima za korisnike.

Kontrola ulaza vrši se elektroničkim sustavom. Svaki posjetitelj na recepciji dobiva plastičnu narukvicu s ugrađenim čipom s kojom korisnik pliva (gubitak narukvice naplaćuje se prema važećem cjeniku). Približavanjem narukvice elektroničkim čitačima, otvara se ulazna rampa te garderobni ormarići. Ulaznica se naplaćuje prije ulaska na bazene.

Kućni red 

Svi korisnici bazena mole se na poštivanje Kućnog reda (pdf, 305 kb).

Radi sigurnosti djece u vremenu tijekom korištenja bazena u terminima za građanstvo djeca do 16 godina moraju biti u pratnji punoljetne osobe.

Osoblje stoji na usluzi i osobama s invaliditetom. 

Građani mogu koristiti bazene prema unaprijed utvrđenom rasporedu korištenja za građanstvo.

Objekt je pod video nadzorom 24 sata na dan, 7 dana u tjednu.

Zdravstvena ispravnost vode, površina, zraka

Bazeni Kantrida mogu se pohvaliti da su jedini sportski, odnosno javni bazen u Republici Hrvatskoj koji, uz zdravstvenu ispravnost vode, provjerava zdravstvenu ispravnost bazenskih površina i zraka.

Prema Pravilniku o kvaliteti vode u bazenima i standardu DIN 19643-1, voda u bazenima osim propisane čistoće mora imati i određenu kemijsku i bakteriološku ispravnost. Radom sustava za kemijski tretman vode na Bazenima Kantrida upravlja mikroprocesor koji na osnovu kontinuirane analize sadržaja slobodnog klora, redox potencijala, pH vrijednosti bazenske vode i zadane vrijednosti parametara kontrolira rad dozirnih crpki koje ubacuju dezinfekcijska sredstva te na zaslonu pokazuje razinu slobodnog klora i pH vrijednost.
Pored automatiziranog mjerenja parametara kvalitete vode, djelatnici Bazena Kantrida dva puta dnevno uzimaju i kontroliraju uzorke vode. Također, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije kontrolira zdravstvenu ispravnost vode za kupanje u Bazenima Kantrida svakih deset dana (koncentracija klora i mikrobiološka analiza). 

Dezinfekcijska sredstva koja se koriste u sustavu obrade vode na Bazenima Kantrida (prema propisanim standardima):

 • otopina natrijevog hipoklorida – dezinfekcija bazenske vode,
 • otopina sumporne kiseline - korekcija pH vrijednosti,
 • otopina aluminijevog sulfata – flokulant,
 • otopina aktivnog ugljena – apsorpcija mirisa klora,
 • sterilizator vode UV lampom – nadopuna sustava te kvalitetniji tretman vode.
   

Higijenski parametri bazenske vode na Bazenima Kantrida (prema propisanim standardima):

 • sadržaj slobodnog klora (0,3 – 0,6  l) mg/l,
 • pH vrijednost (6,5 – 7,8),
 • Redox potencijal (750 – 770) mV.
   

U sva četiri bazena u sklopu kompleksa Bazena Kantrida vrši se kontinuirana nadopuna svježom vodom (prema standardu 50 litara po danu i kupaču).

Djelatnici Bazena Kantrida svakodnevno čiste bazenske površine, kako površine oko samog bazena tako i svlačionice, sanitarne čvorove i  hodnike najsuvremnijim dezinfekcijskim sredstvima. Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije četiri puta godišnje uzima briseve površina unutar kompleksa te se na temelju njihovih preporuka određene površine tretiraju kako bi imale zadovoljavajuće zdravstvene uvjete.
 
Uz briseve površina, brine se i o kvaliteti zraka, tako da Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije uzima dva puta godišnje i uzorke zraka te na temelju njihovih preporuka djelatnici Bazena Kantrida  tretiraju  klima komore kako bi zrak koji cirkulira objektom bio što bolje kvalitete.

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".