Nogometno igralište Robert Komen

O objektu

O objektu

Nogometno igralište Robert Komen nalazi se na Podmurvicama. Objekt je izgrađen 1971. godine.

Osnovna namjena objekta je za sport: nogomet. 

Glavni dio objekta čini nogometno igralište (površine 8.620 m2), a dopunjavaju ga svlačionice i uredski prostori.

  • Gledalište: 4.000 stajaćih mjesta
  • Javni prijevoz: objekt je sa središtem grada povezan autobusnim linijama br. 6, 7 i 7a
  • Bruto tlocrtna površina građevine: 10.532 m2

Povijest

U Riječkoj rafineriji se na svoje nogometaše gledalo s naklonošću, što potvrđuje odluka o izgradnji igrališta za njihove potrebe. Ono je izgrađeno 1971. na Podmurvicama, neposredno uz skupinu stambenih nebodera što ih je Rafinerija podigla za svoje radnike. Igralište je prvi put ugostilo članove NK INA u srpnju 1972. godine. Nema dvojbe kako je i ono pomoglo da se ostvare vrijedni rezultati. Rafinerijina ekipa tako je u sezoni 1981/82. postala pobjednik Regionalne lige i plasirala se u višu, Republičku ligu. U travnju 1981. godine na igralištu je odigrana prva utakmica pod rasvjetom. Rafinerija (potom INA) je upravljala objektom do 1998. godine kada ga prodaje Gradu Rijeci.

19 travnja 2007. godine Gradsko vijeće Grada Rijeke potvrdilo je osnivanje Trgovačkog društva Rijeka sport d.o.o., koje preuzima funkcije upravljanja, održavanja i gradnje objekata sporta i tehničke kulture, među kojima je i Nogometno igralište Podmurvice.

U proljeće 2013. godine izvedena je sanacija travnjaka (postavljena je umjetna trava Polytan ligaturf RS+ 240 22/4 cool plus TPE Bion Pro) te je na službenom otvaranju 17. svibnja 2013. godine objekt preimenovan u Nogometno igralište „Robert Komen“, u čast prerano preminulom dugogodišnjem djelatniku HNK Rijeka, koji je u svom djelovanju vršio funkcije predsjednika Kvarnerske rivijere, predsjednika te dopredsjednika kluba. 
 

 

 

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".