SRC Belveder

O objektu

O objektu

Sportsko-rekreacijski centar Belveder nalazi se na Belvederu. Objekt je izgrađen 1936. godine i spada pod zaštićenu zonu kulture od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Osnovna namjena objekta je za sportove: boks, gimnastika i nogomet. Uz to objekt se povremeno koristi za rekreaciju.

Glavni dio objekta čine nogometno igralište, gimnastička dvorana i mala dvorana za boks, dok su pomoćni sadržaji svlačionice, uredski prostor, fitness centar i ordinacija za kiropraktiku. U sklopu objekta nalazi se i kafić.

  • Gledalište: nogometno igralište 2.000 sjedećih mjesta, gimnastička dvorana 100 sjedećih mjesta
  • Javni prijevoz: objekt je sa središtem grada povezan autobusnom linijom br. 4
  • Bruto tlocrtna površina građevine: 2.220 m2 
  • Površina vanjskog prostora: 3.514 m2

 

Povijest

16. rujna 2013. godine započelo je izvođenje radova na sanaciji i postavljanju novog umjetnog travnjaka nogometnog igrališta u sklopu objekta. Stari umjetni travnjak, koristio se od 8. travnja 2004. godine. Zbog intenzivnog korištenja taj je travnjak bio istrošen te je bilo potrebno sanirati igralište i postaviti novu umjetnu travu. 
Na istočnoj, južnoj i zapadnoj strani igrališta osigurana je minimalna udaljenost od 3 od metra od linije/crte igrališta do čvrstog objekta (ograde i/ili zida) dok je zid sjeverne tribine obložen adekvatnom zaštitnom oblogom čime je osigurana maksimalna zaštita svih korisnika nogometnog igrališta. Na igralište je postavljena umjetna trava ukupne površine 6.920 m² proizvođača Lano sports NV, PROFOOT MXSi 20 40-TPE IS 25 (13/M/58766-1). Terensko ispitivanje novo postavljene umjetne trave na SRC Belveder izveo je  UEFA-in ovlašteni Laboratorijsko istraživački centar za umjetnu travu Univerziteta Ghent. Ispitivanje je obavljeno 5. ožujka 2014. godine, a rezultati u cijelosti zadovoljavaju kriterije za izdavanje FIFA Recommended 2 Star Certifikata. Dimenzije izvedenog igrališta od umjetne trave su 100 m u dužinu i 60 m u širinu što odgovara standardima za održavanje svih natjecanja koje provodi Nogometni savez Primorsko - goranske županije.

 

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".