SRC Zamet

Prošlost i sadašnjost

Prošlost i sadašnjost

Sportsko-rekreacijski centar Zamet započeo se je graditi 1930. godine pod nazivom Dom Športskog društva Zamet iako su prvi temelji objekta postavljeni davne 1906. godine. U početnoj fazi objekt je građen prema nacrtima arhitekta Marčelje.

1951. godine na zgradi Doma završeni su veći građevinski radovi. Završena je izgradnja velike dvorane za priredbe s pozornicom, balkonom i stepeništem koje je vodilo na prvi kat gdje se nalazila prostorija za društvene aktivnosti i sastanke. Zasebna sportska dvorana nije bila tada završena. Izgrađeni su njeni vanjski dijelovi do krova. Njen potpuni završetak dogodio se je 1956. godine kada su do kraja izgrađeni svi dodatni prostori u sklopu kompleksa. Prostor na kojem je izgrađen objekt poklon je tadašnjih stanovnika kvarta Zamet (Zamećana), koji su ustupili svoje terene za izgradnju kompleksa s ciljem pokretanja organizirane zdravstvene i tjelesne kulture djece i žitelja tog dijela grada kroz sekcije gimnastike, boćanja, rukometa, nogometa, karatea, košarke, šaha, stolnog tenisa, streljaštva i sportske rekreacije. Osim darivanja samog prostora, kompleks je izgrađen putem akcija i dobrovoljnog rada mještana kvarta Zameta dok je financijsku potporu kompleks dobivao putem različitih vrsta sponzorstva.

2009. godine rekonstruirano je boćalište i košarkaško igralište. Rekonstrukcija boćališta obuhvatila je proširenje postojećeg boćališta s dva na četiri joga, izradu nadstrešnice s izradom potpornog zida, gradnju spremišta za sportske rekvizite te za pijesak, montažu tribina za posjetitelje, uređenje terase, uređenje pješačke staze/rampe za osobe smanjene pokretljivosti, montažu ograde i uređenje okoliša. Uređenje košarkaškog igrališta obuhvatilo je radove asfaltiranja i ocrtavanja igrališta, radove odvodnje te ograđivanja. 

 

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".