Astronomski centar Rijeka

Program za građanstvo: studeni 2022.

Program za građanstvo: studeni 2022.

Važne informacije

Više o sadržaju

Program za građanstvo - Studeni 2022.

Sat

Utorak Srijeda

Četvrtak

Petak

Subota

11.00

 

 

 

 

Matineje za djecu:

Safari Sunčevim sustavom (4+)

18.00

Film:

Utrka do Zemlje (6+)

Live prezentacija:

Planeti Sunčeva sustava (6+)

Live prezentacija:

Mala tijela Sunčeva sustava (8+)

Film:

Dalje od Sunca (8+)

Film:

Misija: Mars +

simulacija baze na Marsu (8+)

19.30

Zvjezdarnica (6+)

Zvjezdarnica (6+)

Film:

Dotaknuti rub Svemira (9+)

Live prezentacija:

Vodić noćnim nebom - zima (11+)

Zvjezdarnica (6+)

 

Utorak 01.11. i petak 18.11. ACR ne radi zbog blagdana.

Izvanredni i tematski program

  • 08.11. - Povodom totalne pomrčina Mjeseca (vidljive iz Azije, Australije, Pacifika i Amerike) u planetariju će se u sklopu redovnog programa prikazati tematski program posvećen pomrčinama;
  • 09.11. - Obilježavanje Carl Saganova dana (Carl Sagan Day) u 17,00 sati s tematskim programom posvećenom potrazi života u Svemiru s filmom Dalje od Sunca + zvukovima iz Svemira i simulacijom života na Marsu;
  • 11.11. – Povodom dana škole u 11,00 sati organizirati će se izvanredni live program u planetariju Svemir u dvorištu o orijentaciji na noćnom nebu;
  • 08.-17.11. - Povodom meteorske kiše Leonida u planetariju će u sklopu redovnog programa biti prikazivan prigodni tematski program. 

Program za organizirane grupe

Digitalni planetarij

Za organizirane grupe od 8 i više osoba, uz prethodnu najavu, mogu se organizirati izvanredni show i projekcije filmova. Moguće je odabrati sljedeći program.

Filmove je moguće pogledati i na nekoliko stranih jezika i to na njemačkom, francuskom, talijanskom, ruskom, engleskom te španjolskom jeziku.

Zvjezdarnica

U jutarnjim satima za grupe je moguće organizirati tehnički razgled Zvjezdarnice, a promatranja su moguća u večernjim satima (ovisno o vremenskim uvjetima).

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite na gumb "Slažem se".